Program


Az ember földje(?) sorozat: A föld sója

Az ember földje(?) sorozat: A föld sója

The Salt of the Earth
francia-brazil-olasz dokumentumfilm, 110 perc, 2014
eredeti (francia, angol, portugál) nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 25. hétfő, 19:30

Rendező: Juliano Ribeiro Salgado és Wim Wenders

Kísérőfilm: The Art of Pollution
Az este vendége: Radisics Milán fotóművész, az Art of Pollution alkotója

A sorozat utolsó alkalma a művészet, fotográfia és film erejére koncentrál, arra, hogyan képes a művészet láttatni, megértetni, megérezni absztrakt globális összefüggéseket.

Korunk egyik legkiválóbb fotósa, Sebastião Salgado az elmúlt negyven évben kontinensről kontinensre utazott az örökké változó emberiség nyomában járva. Tanúja volt közelmúltunk fontos történelmi eseményeinek; nemzetközi konfliktusoknak, éhínségeknek, népvándorlásoknak. A föld sójában Wim Wenders oldalán az érintetlen vidékek, a vad növény- és állatvilág és a grandiózus tájképek felfedezésével tiszteleg bolygónk szépsége előtt.

Radisics Milán, az ismert hazai fotós, aki rendszeresen dolgozik a National Geographic magazinnak is, 2020-ban debütált első rövidfilmjével, a számos hazai és nemzetközi fesztiválon díjazott The Art of Pollution című alkotással. A film légi felvételeken keresztül, egyedi perspektívából, absztrakt módon mutat be különböző szennyezett területeket Európa-szerte. A mindössze 3 perc 40 másodperces műben látványosan, szinte művészien kerülnek bemutatásra a zagytározók, bányák és hulladéklerakók, amelyek a megnövekedett igények és az ipari túltermelés eredményei.

Az ember földje(?) vetítéssorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!