Program


Auer Fesztivál Veszprém GÁRDONYI ZOLTÁN IFJÚSÁGI KAMARAZENEKAR

Auer Fesztivál Veszprém GÁRDONYI ZOLTÁN IFJÚSÁGI KAMARAZENEKAR

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 4. vasárnap, 17:30

Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar
Auer Fesztivál – Veszprém

PURCELL: Rondo az Abdelazer szvitből
SOSZTAKOVICS: Keringő és Polka (Pacsay Attila átirata)
CSAJKOVSZKIJ: Hattyúk tava – részlet
WEINER: Divertimento - Csárdás, Rókatánc
MASCAGNI: Intermezzo a Parasztbecsületből
DVOŘÁK: 8. Szláv tánc (Kováts Péter átirata)

Vezényel:
Demel Eszter művészeti vezető, karnagy

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését.
Számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket. A zenekar 1993 óta a háromévente megrendezésre kerülő Országos ZenekariVersenyen minden alkalommal dobogós helyen végzett, többször karnagyi és tanári különdíjakban is részesült, a „legjobb Bartók-interpretáció” díját iselnyerte. A nemzetközi Piccoli Archi vonószenekari fesztiválon ARANYminősítést, 1. helyezést és karnagyi különdíjat szereztek.2015-ben megyei Prima díjat kaptak magyar zeneművészet kategóriában, és egyben elnyerték a Prima közönségdíját is. Veszprém a város művészeti értékeinek gazdagításáért, Veszprém nemzetközi hírnevének öregbítéséért Gizella-díjat adományozott számukra.2017-ben az országos I. helyezést követően Belgiumban a European Music Festival for Young People nemzetközi zsűrije I. díj CUM LAUDE minősítéssel jutalmazta az együttest.
Felléptek Budapesten a Művészetek Palotája Üveg-termében, a Várkert Bazárban, Amszterdamban, Belgium, Dánia és Hollandia számos városában, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy bemutatkozzanak a „Klassz apARTon” sorozatban és az Auer Hegedűfesztiválon.

A Veszprém Televízió ifjúsági és kulturális műsoraiban rendszeresen szerepelnek. Demel Eszter karnagy, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője. Zenekarvezetői munkáját a Csermák AntalZeneiskola és a Mendelssohn Kamarazenekar művésztanárai segítik.
Czigány György Játék és muzsika hétszer tíz percben című műsorában való fellépésük után a következő kritikát kapták:
„A karnagy, Demel Eszter magasfokú zenei intenzitása tökéletes hatással van az ifjú zenekarra. Zenei megformálásának minden mozzanatát átveszik, teljes átéléssel, hibátlan megszólaltatásban adják elő a műveket.”

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!