Program


Atlasz Gábor: Velázquez asztala & A mag el van vetve

Atlasz Gábor: Velázquez asztala & A mag el van vetve

A tánc - mozgásszínházi előadás, elválaszthatatlanul forr egybe a kiállított festményekkel, egyfajta új, összművészeti egységet alkotva.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 3. hétfő, 20:00

Velázquez asztalaAz előadás a kiállított Atlasz Gábor képek erőterében egy ismert Velázquez-festmény megváltozott figuráit és tárgyi elemeit idézi.

„Atlasz képein furcsa, különös alakok furcsa, különös színjátéka zajlik a középkor sugallatával áthatott képsíkon illetve tánctérben, ahol a kerékvágás nem a megszokott, ahol nem mennek rendben az ügyek, ahol abszurditások valóságos álcájában jelennek meg a dolgok. Végsô soron a jelenségben a kor tükre körvonalazódik, s a furcsaságok övezte kép és előadás szereplôiben korunk hôsét, vagymindennapjaink áldozatát tisztelhetjük. A valóságos és a transzcendens világok közötti átjárásokat nyitó, titokzatosságokban fürdô, a jelenkorra reflektáló képek és a belőlük született tánc-mozgásszínházi előadás, mintha a jelenkoron túl, valamiféle pozitív jövőkép esélyeit kutatnák.” Wehner Tibor művészettörténész

Atlasz Gábor festőművész, mozgásszínházi rendező újabb festményeiből rendezett kiállítást 2015-ben Budapesten, a San Marco Galériában.
A kiállított képek egyikét egy Velázquez kép inspirálta ( Étkező parasztok, 1618 / Budapest, Szépművészeti Múzeum ), egy új képsorozat született belőle, a mába áttranszponálva, a csaknem négyszáz évvel ezelőtt készült kép alakjait, tartalmi és szituációs közegét. Az így elkészült festménysorozat is továbbgondolásra került, Horváth Ange László táncossal egy tánc – mozgásszínházi előadás formájában, az Atlasz festményein látható figurák „ kiléptek „ a valóságos térbe és új jelentés tartalommal, a színház nyelvén elmondható történet mesélnek el.

Táncosok – színészek
Atlasz Gábor és Horváth Ange László
Rendező: Atlasz Gábor
A mag el van vetve„ Ki látott ilyen csodát, parasztot gatyában–kalapban, szárnyasan! „ Az óceán gondja, a magvető, növény - állat – ember, groteszk baromfiudvar, vihar és özönvíz, felhők és csillagok, metamorfózis és a mágikus, láthatón túli fény...
A jelenetek sora vizuális – képzőművészeti metaforákon át hoz létre, eredeti dramaturgiával építkezve egy színházi előadást, ahol a tánc, a mozgás, a színészi játék, a zene, a meditatív és expresszív atmoszféra együttese szép lassan emelkedni kezd.

Tóth Menyhért festőművész ( Szeged-Mórahalom, 1904 – Budapest, 1980 ) jövőbelátó, “ Magyarul Európai “ gondolatait, ősi és egyben legújabb kori tartalmait közel hozni, egy összművészeti produkció segítségével, több mint aktuális. Nemzetközi nyelven, a művészetek valódi összjátékával elevenné tenni pedig nagy kihívás.
Előadják
Gergelyi Júlia , Horváth Ange László , Nagy Péter , Atlasz Gábor
Rendező : Atlasz Gábor
Atlasz Gábornak 1984 óta fut párhuzamosan, egyedi jelenségként regisztrálható festészeti és mozgásszínház - rendezői munkássága, számos képzőművészeti, nagy festőelődök élete és művei ihlette színházi előadás írója és rendezője. Több nagyszínházi produkcióban dolgozott mozgástervezôként , játszott filmekben, önálló jelenetekkel közremûködött televíziós mûsorokban is.
A mozgásszínházi és egyben festő észjárással megrendezett összművészeti, színházi, tánc-performanszai ötvözik a zene, a színház és a festészet nyújtotta műfaji, formai lehetőségeket.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!