Program


Ármány és szerelem

Ármány és szerelem

A drámairodalom egyik legnehezebb darabját, Eperjes Károly rendezésében mutatja be a teátrum, koprodukcióban a Veszprémi Petőfi Színházzal.

.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 10. péntek, 19:00

Egy klasszikussá nemesedett mű a Sturm und Drang szenvedélyes időszakából. Két fiatal tragédiával végződő legendás története – ahogy a cím is elárulja – szerelemmel, ármánnyal fűszerezve. Schiller fiatalkori drámája méltán vívott ki magának világszerte elismerést és népszerűséget – feltételezhetően ez a szerző legtöbbször színpadon előadott munkája. Az arisztokrata Ferdinánd őrnagy, von Walter mindenható miniszter fia és a polgárlány, Miller Lujza szerelme évszázadokat képes romlatlanul átívelni, s bár a szerző filozofikus buzgósággal hosszas tirádákba zsúfolva igyekszik Rousseau tanait népszerűsíteni, a néző inkább a romantika előfutárát látja a drámában. Az ártatlanság találkozik benne a társadalmi romlottsággal, a feltörekvő polgárság ütközik meg a hatalma romjain még dőzsölő és kegyetlenkedő arisztokráciával, a szabadság-vágy néz szembe az érzelmeket nem ismerő zsarnoksággal, mindeközben valós emberi sorsok és drámák rajzolódnak ki a színpadon.

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1980-tól tagja volt olyan jeles színházak társulatainak, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház, Budapesten a Nemzeti Színház, a Katona József Színház, a Radnóti Színpad, a Művész Színház, a Thália Színház. 1998 óta, majd a 2012-ig tartó, Új Színházhoz való részleges kötődés után, szabadúszóként tevékenykedik; emellett a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!