Program


Aradi Lajos - A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?

Aradi Lajos - A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?

A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?

Aradi Lajos - A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?
ÉLŐ (Szerda, Dec. 15, 20:00)

Vajon mi az igazság Pilis, Dobogókő és a szívcsakra ügyében? Hazánk egyik legelismertebb szakértőjének előadása a Pilis rejtett, misztikus titkairól, az ősi magyar rejtélyről.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2010. december 15. szerda, 20:00

A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?

Aradi Lajos - A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély?
ÉLŐ (Szerda, Dec. 15, 20:00)

Vajon mi az igazság Pilis, Dobogókő és a szívcsakra ügyében? Hazánk egyik legelismertebb szakértőjének előadása a Pilis rejtett, misztikus titkairól, az ősi magyar rejtélyről.



2010. szeptemberében Magyarországon járt Őszentsége a XIV. Dalai Láma – tanításait élőben közvetítette az EsoGuru oldal. Az előadások során a nézők is feltehettek kérdéseket. Az egyik nézői kérdés Dobogókőre, a szívcsakrára vonatkozott.

A kérdés így hangzott:
"Igaz-e, hogy a Föld szívcsakrája itt van Magyarországon, Dobogókőn?"

Őszentsége válasza megdöbbenést keltett nézőinkben, különösen annak fényében, hogy a Dalai Láma korábban állítólag másképpen foglalt állást a kérdésben:

„A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de például a Földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szívcsakrája Magyarország területén van.” Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dobogó-kő

Elhatároztuk, hogy utánajárunk a dolognak: Vajon mi az igazság Pilis, Dobogókő és a szívcsakra ügyében? Ezért felkértük egy online előadás megtartására a téma szakértőjét, Aradi Lajos Pilis-kutatót.

Tartson velünk Ön is 2010. december 15-én ezen a különleges előadáson és tegye fel kérdéseit, hogy első kézből válaszokat kaphasson!

Tervezett témák:

Miért különleges terület a Pilis?
Szívcsakra vagy a világ szíve?
A Pilis történelmi szerepe (a középkorban az ország, a királyság közepe /Medium Regni/)
A Pilis-rejtély lényege (Titkos csillagképek /Orion-Nimród és a Sas-Aquila/, Rejtélyes ábrák, Nazca-vonalszerű rajzolatok, Gyógyító helyek)
Hol volt Ősbudavár, és a koronázóhely Alba? Talán itt a Pilisben? Mit mondanak erről a krónikás szövegek?
Most mit találni ezekből? Királyi városok a régmúltban és ezek mai nyomai (Esztergom, Dömös, Visegrád)
Milyen jelentőséggel bír jelenkorunk embere számára a Pilis, az egykori szakrális királyi központ?
Válaszadás a nézők által feltett kérdésekre.

Előadó: Aradi Lajos

Pilis-kutató, radiesztéta, újságíró, szerkesztő, a Spirit Magister Szabadegyetem óraadó tanára. Az elmúlt 13 évben a Pilis-rejtély kutatásáról és előadásairól vált ismertté országszerte. Ebben egy olyan összefüggésre jött rá, amely szerint a Pilisben egy, a gizai piramisokhoz hasonló módon megjelenő, csillagképi rendszer található. Ez adja a Pilis-rejtély kutatás alapját, amely azóta kibővült egyéb titkos, rég elfeledett ismeretek feltárásával is.

A 90-es évek közepén, rádiós szerkesztőként ismerkedett meg az őstörténet-kutatás legismertebb személyiségeivel, akik segítségével tovább mélyítette ez irányú tanulmányait. Ekkortól kezdve ismerkedik meg a régiek gyógyító eljárásaival, azzal az eszmerendszerrel, amely a középkor végéig meghatározó volt a Kárpát-medencében. Ahogy fogalmaz: Innen egy ugrás volt a Pilis, és az egykori királyi központ titkainak megismerése.
A kutatás mellett - amelyben jelentős szereppel bírt a terepkutatás is - folytatja újságírói, szerkesztői munkáját is, a rádiós X-változat című műsor megszüntetése után alapító főszerkesztője lesz a Táltos Ménhír folyóiratnak, majd 2002-től három éven keresztül a Dobogó Mitikus Magyar Történelem ismeretterjesztő folyóirat főszerkesztője.
A gyógyító, segítő tevékenység mellett folyamatosan tart előadásokat és tanfolyamokat az ország szinte minden pontján a Pilis titkairól, a mitikus történelmi titkokról és a szent helyek energetikájáról is. Táborokat, túrákat is szervez, amelyek keretében az érdeklődök testközelből ismerkedhetnek meg a titkokkal és az erőkkel, sőt meg is tanulhatják ezek használatát a mindennapokban. A Spirit Magister Szabadegyetem óraadó tanára a radieszteziológus képzésben.
Munkásságának összefoglalásaként előkészületben van A Pilis-rejtély című könyve, az előadásait megörökítő DVD-k pedig az ország több pontján is hozzáférhetők a könyvesboltokban és árusoknál.

/Hossz: kb. 120 perc/

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!