Program


APOSZTRÓF - Szüret - Irodalmi borkalandozás – Várkert Irodalom

APOSZTRÓF - Szüret - Irodalmi borkalandozás – Várkert Irodalom

"A szőlő halála csak átváltozás… Ha körülnézel a pincében, vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?" – írta Pilinszky János egy prózai szövegében, nem véletlen hát, hogy mi is ezt a mondatot választottuk szezonkezdő estünk alapgondolatának. Vajon miben egyezik Karinthy Frigyes, Hamvas Béla, Márai Sándor, Pilinszky János és Ady Endre?  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 24. kedd, 19:00

Amellett, hogy a XX. századi magyar irodalom kimagasló alkotói, mind szerették a bort. Szerették inni és szerettek írni róla. A magyar bor a hazai kulturális hagyomány fontos része. Ott volt Petőfi, Krúdy és Gárdonyi asztalán, megjelent Vörösmarty Mihály írásaiban, de a kortárs írók, mint Schäffer Erzsébet sem felejtkeznek meg róla. S bár ma már lényegesen kevesebb a bordal, mint évszázadokkal korábban, azért megjelenik Dragomán György, Szabó T. Anna és Háy János szövegeiben is.

Szeptember 24-én a Várkert Irodalom új Aposztróf névvel jelentkező szezonkezdő estjén irodalmi borkalandozásra hívjuk vendégeinket. A felolvasószínházban többek között Kolovratnik Krisztián, Rudolf Péter, Tasnádi Bence színművészek elevenítik meg a borszerető szerzők legendás műveit és alig ismert verseit, míg a beszélgetésben Debreczeni Mónika borásszal és Horváth Csaba irodalomtörténész vendégünkkel a bor és irodalom kapcsolatáról beszélgetünk.

Vendégek: Kolovratnik Krisztián színművész, Rudolf Péter színművész, Tasnádi Bence színművész, Debreczeni Mónika borász, Horváth Csaba irodalomtörténész

 

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Ajánlatunk


Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!