Program


Antré 5 // AVOEC PERFORMANCE (USA-BR): RMQS

Antré 5 // AVOEC PERFORMANCE (USA-BR): RMQS

A Trafó és a Műhely Alapítvány közös programsorozatában, az Antréban új kezdeményezéseknek, friss szemléletű fiatal alkotóknak kíván bemutatkozási lehetőséget teremteni a Trafó Stúdióban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 19:00

Az RMQS (Raising My Queer Self – Felnevelni  queer önmagam) olyan sokszínű előadás, amely szöveget, mozgást, hangot, jelenlétet és hiányt kombinál, miközben a queerséghez kötődő témákat boncolgatja. Az előadás különös hangsúlyt fektet arra, milyen lehet egy olyan környezetben nevelkedni, amelyik nem fogadja el a nem-hetero identitást. A művészek személyes élményeikre és kérdéseikre támaszkodva fedezik fel a megélt pillanatok közötti hézagokat és nyitják meg a tudatot mindarra, ami egy adott szituációban történik.

Az AVOEC-et a brazil Luiza Moraes és  az amerikai Lori Baldwin alapította, ők Budapesten találkoztak 2013-ban. Az AVOEC olyan munkákat hoz létre, amelyek szembeszállnak a binaritással, elfogadhatóvá teszik a bizonytalanságot, miközben az experimentális és tradicionális művészet határait feszegetik.

RMQS (Raising My Queer Self) is a versatile performance that combines text, movement, sound, presence and absence as it engages with issues surrounding being queer - particularly within the process of growing up in an environment that is not accepting of a non-hetero identity, using the artists' personal experiences and questions. The artists explore the interstices of the lived moment, and open up our perception to all that exists in the situation.

Alkotók, előadók: Lori Baldwin, Luiza Moraes

Ajánlatunk


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!