Program


Antigoné: Sebestyén Bálint

Antigoné: Sebestyén Bálint

A koreográfusi elgondolás szerint a mű, Szophoklész:Antigoné című drámáján alapul. A történet a testvéri kötelékek bemutatásáról szól, amely szeretetben a halálig kísér, vagy az egymást ért ellentétek miatt a halálba taszít. Mi írhatja felül a két fivér közötti, illetve ember és ember között iigazságosságot?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 7. csütörtök, 19:00

Antigoné
Sebestyén Bálint koreográfiája

A koreográfusi elgondolás szerint a mű, Szophoklész:Antigoné című drámáján alapul. A történet a testvéri kötelékek bemutatásáról szól, amely szeretetben a halálig kísér, vagy az egymást ért ellentétek miatt a halálba taszít. Mi írhatja felül a két fivér közötti, illetve ember és ember közötti igazságosságot? Mi az igazság? Kinek lehet igaza? Kinek lehet nagyobb az igazsága? Aki az ösztön szerint vagy aki az elvek szerint cselekszik? Egyenlő arányú-e a jog illetve azerkölcs gyakorlata? Ha nem, akkor melyik irányba és miért hajlik el a mérleg nyelve? S milyen következményekkel bír az igazság gyakorlása? A következmények valós arányban vannak e, az elhajlás mértékével? Ki az, aki eldönti, hogy kinek van igaza? Isten vagy ember? Szív vagy ész? Ha megadatott számunkra a teremtés, létrehozás, alkotáshatalma, az valóban isteni sorba emelhet e bennünket vagy sem? Az emberi természet közti különbségek is adódhatnak abból, hogy sokan úgy gondolják magukról, hogy istenek, azonban a valóságban nem azok. Ítélhetnek, ellenben ítéltetettek. Mikor jön el az a pont, amikor ennek tudatára ébredünk? És miért csak akkor? Mindezek tükrében a megálmodott táncdráma a mai korban, egy olyan hataloméhes diktatúrában játszódik, ahol mit sem ér a testvéri kötelék egy elvakult ideológiával szemben.

Szereplők:
A Győri Balett táncművészei
Antigoné - Tatiana Shipilova
Kreón (Théba királya) - Luigi Iannone
Iszméné (Antigoné húga) - Berzéki Melinda
Polüneikész (halott fivér) - Thales Henrique
Haimón (király fia) - Daichi UematsuEurüdiké (a király felesége) - Matuza AdriennŐr / Teiresziász (vak jós) - Horváth Kada
Őr - Thierry Jaquemet

Asszisztens: Artem Pozdeev
Zeneszerző: Sebestyén Bálint, Stummer Márton
Díszlet, jelmez: Sebestyén Ákos
Fény: Hécz Péter
Videó: Jekli Zoltán
Szakértő (mentor): Velekei László Harangozó-díjas, a Győri Balett művészeti vezetője
Koreográfus: Sebestyén Bálint Harangozó-díjas

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Az öldöklés istene / Yasmina Reza / a Kultúrbrigád előadása Jegyvásárlás

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!