Program


Andrew Bovell: Ha elállt az eső

Andrew Bovell: Ha elállt az eső

Andrew Bovell ausztrál szerző négygenerációs, több idősíkon futó családtörténete 2008-as ősbemutatója óta angol nyelvterületen nagy sikereket aratott, díjakat nyert. Magyarországon a 2018-as budapesti premier után most másodszor kerül bemutatásra.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 10. kedd, 19:00

Andrew Bovell: Ha elállt az eső
dráma

"Tudom, hogy miért jön. A fiam. Tudom, mit akar. Azt akarja, amit minden fiatalember akar az apjától. Azt akarja tudni, hogy ki is ő. Honnan jön. Hova tartozik. És az életemre mondom, nem tudom, mit fogok neki mondani." – mondja Gabriel York a darab elején. 2039-et írunk, a természeti katasztrófák mindennaposak, a halak már kipusztultak, az emberiség a pusztulás szélén, a családok atomjaikra hullottak, közel az Apokalipszis. Aztán a következő jelenetben visszaugrunk az időben, 1988-ban vagyunk, amikor Gabriel apja is saját, eltűnt apja keresésére indul, mint ötven évvel később unokája, Andrew Price.

Kettejük "nyomozása" során feltárulnak előttünk a múltbéli titkok és tragikus következményeik, és elgondolkodhatunk azon, vajon mennyiben befolyásolják sorsunkat, döntéseinket, választásainkat a felmenőink elhallgatásai, hazugságai. És a jelenbeli tetteink milyen befolyással vannak leszármazottaink életére. És talán meghalljuk az intő jeleket, és kidugjuk a homokból a fejünket. Hogy még mindig nem késő rendbe tenni a dolgainkat, őszintén szembenézni múltunkkal, hogy utódaink boldogulásáért, megmaradásáért felelősséget tudjunk vállalni.

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk

Ajánlatunk


Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!