Program


Amsterdam Sinfonietta / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Amsterdam Sinfonietta / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

A kiváló holland kamarazenekar a világhírű svéd szopránnal és a szintén svéd trombitavirtuózzal izgalmasan sokszínű műsort szólaltat meg, amely az adventi időszakra összpontosít. Hallunk Telemann-versenyművet, utána azonban máris Beethoven áhítatos vonósnégyestétele következik, kamarazenekari átiratban. Vár ránk Bach-kantáta és Händel-ária, de olyan 20.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 8. kedd, 19:30

Amsterdam Sinfonietta / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Műsor:
    Telemann: D-dúr trombitaverseny, TWV 51:D7
    Beethoven: a-moll vonósnégyes, op. 132 - III. A felgyógyult beteg szent hálaéneke az istenséghez, líd hangnemben
    J. S. Bach: Jauchzet Gott in allen Landen - kantáta, BWV 51
    Krol: Magnificat-variációk piccolo trombitára
    Finzi: Dies Natalis - kantáta, op. 8 - V. „The Salutation” (Az üdvözlet)
    Händel: Óda Anna királynő születésnapjára, HWV 74 - „Eternal source of light divine”
    Thad Jones-B. Evans-Roland Pöntinen: A child is born (Fiú születik) - átirat trombitára és vonószenekarra
    Reger: Mariä Wiegenlied (Mária bölcsődala), op. 76, No. 52
    Nordqvist-Roland Pöntinen: Jul, jul, strålande jul (Karácsony, karácsony, ragyogó karácsony)
    Liljefors-Roland Pöntinen: Det strålar en stjärna (Egy csillag ragyog)

Közreműködők:
szoprán    Miah Persson
trombita    Håkan Hardenberger
hegedű, koncertmester    Candida Thompson


A kiváló holland kamarazenekar a világhírű svéd szopránnal és a szintén svéd trombitavirtuózzal izgalmasan sokszínű műsort szólaltat meg, amely az adventi időszakra összpontosít. Hallunk Telemann-versenyművet, utána azonban máris Beethoven áhítatos vonósnégyestétele következik, kamarazenekari átiratban. Vár ránk Bach-kantáta és Händel-ária, de olyan 20. századi különlegességek is elhangzanak, mint a német Bernhard Krol, az angol Gerald Finzi egy-egy darabja vagy a legendás amerikai jazztrombitás, Thad Jones örökzöldje. Stiláris utazók, irány a Müpa!

Az Amsterdam Sinfonietta 1988-ban alakult, létrehozója és első művészeti vezetője az idén kilencvenéves orosz karmester, Lev Markiz volt. Az együttes ars poeticájának fontos alkotóeleme a karmester nélküli muzsikálás, amely a tagoktól jelentős kamarazenei elkötelezettséget követel, s éppilyen lényeges számukra az innovatív műsorpolitika, a barokk és klasszikus repertoáron túl számos ritkán hallható 20. és 21. századi mű megszólaltatása, illetve új darabok bemutatása. Koncertmesterük, a hangversenyen szólistaként is hallható Candida Thompson, a londoni Guildhall School of Music és a kanadai Banff Centre for the Arts hajdani neveltje 2003 óta az Amsterdam Sinfonietta művészeti vezetője. A Svéd Királyi Opera tagjaként a világot járó Miah Persson gazdag repertoárja Mozarttól Berliozon, Verdin, Bizet-n és Richard Strausson át Brittenig ível. Håkan Hardenberger Párizsban és Los Angelesben folytatta tanulmányait, évtizedek óta hangszerének egyik legjobbja. A klasszikusok mellett számos modern mű színesíti koncertjeinek műsorát és 1986 óta gyarapodó, impozáns diszkográfiáját.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!