Program


Allez!

Allez!

Allez! (Hepp!)
Az Y Csoport produkciója
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében valósul meg.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 19:00

Alekszandr Ivanovics Kuprin (1870-1938), az orosz realizmus neves képviselője, 1897-ben írta meg híres elbeszélését, az „Allez”-t.

Főhőse Nora, a lovas akrobata, aki egy vándorcirkuszban nő föl, és felnőttként maga is a cirkusz előadásainak résztvevője lesz. Az első szó, amit gyermekként megjegyez, az „Allez!”, mely klasszikus cirkuszi vezényszó, jelentése: “előre!”. Amikor megismerkedik a náluk vendégszereplő bohóccal, Menottival, azonnal beleszeret. A híresség kezdetben viszonozza Nora szerelmét, ám később elutasítóvá, és kicsapongóvá válik. Miután Nora rajtakapja őt, tehetetlenül próbálja visszahozni a szerelmet életükbe és leszámolni vetélytársnőivel, Menottitól azonban csak gúnyos mosolyokat kap viszonzásul. Nora végül kétségbeesésében felmászik az ablakpárkányra, és — miközben az életben utoljára kiadja a vezényszót: „Allez!” – kiveti magát az ablakon. 

Kuprin műve tűnődés a szerelem természetéről, annak különböző alakváltozásairól, a test és a lélek állandó konfliktusáról egy olyan egyedi világgal és szabályrendszerrel rendelkező környezetben, mint a cirkusz világa.

Az előadás egy különleges nemzetközi színházi workshop keretében jön létre a fiatal, magyar művészeket tömörítő Y Csoport és Gulnaz Balpeisova, kazah származású orosz rendezőnő közös munkájaként.

Szereplők: Bognár Anita, Móga Piroska, Király Orsolya, Hajmási Dávid, Fábián Szabolcs, Kazári András

Látvány: Hankó János

Jelmez: Jeli Luca Sára

Rendezőasszisztens: Efstratiadu Zoé, Balogh Zsuzsanna

Szakmai konzultáns: Horváth Zoltán

Rendező: Gulnaz Balpeisova

Gulnaz  Balpeisova kazah származású alkotó, aki 2016 szeptembere óta a Vakhtangov Színház rendezője és színésznője. Gulnaz olyan orosz színházi hagyományokon nevelkedett, melyek a  magyarországi színészoktatásban sem teljesen ismeretlenek: Sztanyiszlavszkij, Mejerhold vagy Mihail Csehov neve, tanításaik, gondolataik alapját képezik a magyarországi egyetemek, színi stúdiók oktatási rendszerének. Az Oroszországban alkotó rendezőnővel való közös munkára úgy tekintünk, mint  ennek  a színházi hagyománynak, és a két kultúra közötti párbeszédnek  a folytatása, megújítása.

Az Y-csoport egy Budapesten működő,  fiatal  színházi alkotókból álló társulat. Olyan azonos generációhoz tartozó fiatalok közössége, akik arra vállalkoztak, hogy függetlenül, önerőből fogalmazzák meg magukat és találják meg saját színházi nyelvüket. Az Y Csoport jogi lebonyolítója a Pro Progressione Kulturális Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

A csapat tagjai közül négyen (Fábián Szabolcs,Kazári András, Hajmási Dávid és Móga Piroska) a Kaposvári Egyetem diákjaként, már az egyetemi éveik alatt megismerkedhettek az orosz színházművészettel, és tanulhattak többek között Viktor Rizsakovtól, aki egy két hetes nyári kurzus erejéig Kaposváron járt.

Az eseményt a Pro Progressione Kft támogatja

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!