Program


Alexander Vantournhout (BE): Red Haired Men / Vörösek

Alexander Vantournhout (BE): Red Haired Men / Vörösek

A tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával Alexander Vantournhout olyan univerzumot hoz létre, ahol a csoda és a humor soha nem jár kockáztat nélkül.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 20:00

A tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával Alexander Vantournhout olyan univerzumot hoz létre, ahol a csoda és a humor soha nem jár kockáztat nélkül.

 A Vörösek című elődás alkotásához Alexander Vantournhout az orosz író, Danyiil Harmsz (1905-1942) munkáiból merített. Harmsz rövid elbeszélései, amelyek a sztálini tisztogatások idején születtek, jellemzően nyugtalanító hangulatú, különös  szövegek, abszurd humorral . Az előadásban is használt eszközök, mint a kényelmetlen fizikalitás, a nonszensz és a nyelv hangsúlyossága szintén mind tipikus harmszi jellegzetességek. Vantournhout és három másik előadója együtt „fordítja” ezeket színpadra: a koreográfia cirkuszi attrakciókkal és mágiával is kiegészül. A testvéries kvartett éppen úgy játszik vizuális percepciónkkal, ahogy Harmsz játszott a szavakkal.

A szövegek jól illeszkednek abba  populáris(abb) világba mint amilyen a cirkusz is: rövidek, sűrűek, virtuózok és csattanóval végződnek (már irodalmi értelemben), de ezek többnyire elkedvetlenítő vagy letaglózó csattanók ám minden esetben telítve vannak fekete humorral. Olyan előadás született, amely kikerüli a koncepcióból adódó epizodikus jelleget, és olyan hatást kelt nézőiben, mintha mi is a szövegek és a fizikalitás határán egyensúlyoznánk az alkotókkal együtt. Egy koherens összművészeti univerzum kerül itt megalkotásra, egy meglepő világegyetemé, melyet a néző kedvére lakhat be.

Volt egy vörös hajú ember, akinek nem volt se szeme, se füle. Nem volt neki haja sem, úgyhogy vörös hajúnak is csak feltételesen nevezték.

Beszélni nem tudott, mivel nem volt szája. Orra sem volt.

Még keze se, lába se volt neki. Hasa sem volt, háta sem volt, gerince sem volt, és semmilyen belső szerve sem volt. Semmije sem volt! Úgyhogy nem is érthető, kiről is van szó.

Jobb, ha nem is beszélünk róla többet.

Danyiil Harmsz (Hetényi Zsuzsa fordítása)

Kövessen minket!


További ajánlataink


WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!