Program


Az Észt Filharmónia Kamarakórusának adventi koncertje / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK / Előhang 18:30
2

Az Észt Filharmónia Kamarakórusának adventi koncertje / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK / Előhang 18:30

Egy nagy múltú, világhírű észt kórus és nemzetközi megbecsülésnek örvendő karnagya ad különleges estet a közelgő karácsony tiszteletére: jórészt balti és északi szerzők műveit halljuk, középpontban korunk zenéjének legtöbbet játszott alkotójával, Arvo Pärttel.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 27. vasárnap, 19:30

Az Észt Filharmónia Tõnu Kaljuste vezényelte Kórusának előadásában természetesen olyan darabok szólalnak meg, amelyek témájukkal illenek az ünnep hangulatához. Egy műsorszám idejére Kodály Zoltán előtt is tiszteleg az énekkar és a koncert orgonaművész közreműködője, Kadri Toomoja.

Az alig több mint 1,3 milliós népességű Észtország zenei nagyhatalom: az utóbbi évtizedekben jelentős muzsikusok seregét adta a világnak. A legismertebb közülük a 86 éves Arvo Pärt, korunk legtöbbet játszott kortárs komponistája, a „tintinnabuli” stílus és a misztikus minimalizmus képviselője. Rajta kívül még Cyrillus Kreek képviseli az észt zenét a hangversenyen - ő azonban még a 19. században, az 1880-as évek végén született. A színes programban hallunk még finn kórusokat a nagy késő romantikus, Jean Sibelius és a nála húsz évvel fiatalabb Armas Maasalo műhelyéből, valamint norvég muzsikát az egy híján száz évet élt Knut Nystedt (1915-2014) terméséből. Csupa felfedezésre váró, izgalmas különlegesség, melyek között Kodály ritkán felhangzó, kórusra és orgonára írt Laudes organija tisztelgés a vendéglátó ország zenei géniusza, az énekkari repertoár nagy megújítója előtt. A kóruskarnagy, Tõnu Kaljuste a kortárs zene lelkes népszerűsítője, aki 1981-ben alapította az Észt Filharmónia Kamarakórusát. A fiatal orgonaművésznő, Kadri Toomoja hazájában és a helsinki Sibelius Akadémián végezte tanulmányait, a kórus rendszeres partnere.

Az előadást 18.30-tól Előhang címmel beszélgetés előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Műsor:

Arvo Pärt: Magnificat
Arvo Pärt: Berlini mise
Nystedt: Halhatatlan Bach, op. 153
Sibelius: Karácsonyi dal, op. 1, No. 4 (kórusváltozat, észt nyelven)
Maasalo: Karácsonyi harangok (észt nyelven)
Kreek: Dávid zsoltárai - Õnnis on inimene (Boldog az ember)
Kodály: Laudes Organi
Arvo Pärt: Karácsonyi bölcsődal

Vezényel: Tõnu Kaljuste

Közreműködik:

orgona: Kadri Toomoja

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!