Program


Az Észt Filharmónia Kamarakórusának adventi koncertje / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK / Előhang 18:30
2

Az Észt Filharmónia Kamarakórusának adventi koncertje / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK / Előhang 18:30

Egy nagy múltú, világhírű észt kórus és nemzetközi megbecsülésnek örvendő karnagya ad különleges estet a közelgő karácsony tiszteletére: jórészt balti és északi szerzők műveit halljuk, középpontban korunk zenéjének legtöbbet játszott alkotójával, Arvo Pärttel.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 27. vasárnap, 19:30

Az Észt Filharmónia Tõnu Kaljuste vezényelte Kórusának előadásában természetesen olyan darabok szólalnak meg, amelyek témájukkal illenek az ünnep hangulatához. Egy műsorszám idejére Kodály Zoltán előtt is tiszteleg az énekkar és a koncert orgonaművész közreműködője, Kadri Toomoja.

Az alig több mint 1,3 milliós népességű Észtország zenei nagyhatalom: az utóbbi évtizedekben jelentős muzsikusok seregét adta a világnak. A legismertebb közülük a 86 éves Arvo Pärt, korunk legtöbbet játszott kortárs komponistája, a „tintinnabuli” stílus és a misztikus minimalizmus képviselője. Rajta kívül még Cyrillus Kreek képviseli az észt zenét a hangversenyen - ő azonban még a 19. században, az 1880-as évek végén született. A színes programban hallunk még finn kórusokat a nagy késő romantikus, Jean Sibelius és a nála húsz évvel fiatalabb Armas Maasalo műhelyéből, valamint norvég muzsikát az egy híján száz évet élt Knut Nystedt (1915-2014) terméséből. Csupa felfedezésre váró, izgalmas különlegesség, melyek között Kodály ritkán felhangzó, kórusra és orgonára írt Laudes organija tisztelgés a vendéglátó ország zenei géniusza, az énekkari repertoár nagy megújítója előtt. A kóruskarnagy, Tõnu Kaljuste a kortárs zene lelkes népszerűsítője, aki 1981-ben alapította az Észt Filharmónia Kamarakórusát. A fiatal orgonaművésznő, Kadri Toomoja hazájában és a helsinki Sibelius Akadémián végezte tanulmányait, a kórus rendszeres partnere.

Az előadást 18.30-tól Előhang címmel beszélgetés előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Műsor:

Arvo Pärt: Magnificat
Arvo Pärt: Berlini mise
Nystedt: Halhatatlan Bach, op. 153
Sibelius: Karácsonyi dal, op. 1, No. 4 (kórusváltozat, észt nyelven)
Maasalo: Karácsonyi harangok (észt nyelven)
Kreek: Dávid zsoltárai - Õnnis on inimene (Boldog az ember)
Kodály: Laudes Organi
Arvo Pärt: Karácsonyi bölcsődal

Vezényel: Tõnu Kaljuste

Közreműködik:

orgona: Kadri Toomoja

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Kövess minket!


További ajánlataink


Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!