Program


Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány bemutatja az MVM Magyar Villamos Művek támogatásával Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel című jótékonysági koncertjét.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 19:00

A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé.

A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk a gálakoncertünkön összegyűjtött adományokkal, felajánlásokkal a debreceni önkormányzati óvodák támogatásához.

A VIP JEGY TARTALMAZZA:
18:00 órától 19:00 óráig, az előadás kezdetéig korlátlan ital és étel fogyasztással egybekötött állófogadást adunk ahol a fellépő művészekkel is találkozhatnak, lehetőség lesz dedikálásra, fotózásra a művészekkel. Az előadás szünetében kb. 30 perc ismét a Vip vendégek rendelkezésére áll a VIP teremben, állófogadás keretén belül.

FELLÉPŐK és KÖZREMŰKÖDŐK:
Lautitia Kóruscsalád Debrecen vezényel Nemes József karnagy
Virtuózok
Molnár Ferenc Caramel Fonogram-és BRAVO díjas énekes
Kodály Filharmonikusok Debrecen vezényel Kovács László karmester
Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas prímás

MŰSOR:

Johann Sebastian Bach: Baderine (h-moll szvit)
Mihail Ivanovics Glinka: Noktürn
Niccolò Paganini: Mózes fantázia
Gluck: G-dúr fuvolaverseny II.tétel
André Messager: Solo de concours / Carl Maria von Weber: f-moll klarinétverseny III.tétel
Pietro Mascagni: Sancta Maria (Parasztbecsület)
Jules Massenet: Meditáció (Thaïs)
Frédéric Chopin: Esz-dúr noktürn
Bárdos Lajos: Aranyszárnyú angyal / Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok
Lerch István - Demjén Ferenc: Jégszív
Molnár Ferenc Caramel: Lélekdonor
Kovács Béla: After You, Mr. Gershwin
Wolf Péter: Ave Maria
Astor Piazzola: Oblivion
Szüts Apor: Groteszk tangó
Kodály Zoltán: Intermezzo (Háry János)
Kondor Ernő: A vén cigány
Krisztus Urunknak áldott születésén - karácsonyi zsoltár
Molnár Ferenc Caramel: Szállok a dallal
Franz Xaver Gruber: Csendes éj

 

A rendezvény fellépő művészei: Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket mint ahogy Pécs Város esetében, a gyerekekből álló Lautitia Kóruscsalád nyitja meg akik zenei kíséretéről Kovács László Liszt, Érdemes és kiváló művész díjas karmester vezetéséve,l a Kodály Filharmonikusok Debrecen gondoskodik.
A nyitó produkció után az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei lépnek a színpadra, és varázsolják el  a támogató közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak.

E kiváló produkciók után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést nyújtunk a könnyűzene világába ahol Molnár Ferenc Caramel előadóművész adja elő sokak számára ismert dalait.  A szerzemények zenekari kíséretét a Kodály Filharmonikusok Debrecen biztosítja. 
A helyszín képi világának köszönhetően ezen eseményt is egy  nagy volumenű fináléval kívánjuk zárni.


A koncert célja:
 A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapvető célja hogy minden pénzbeli-és tárgybeli adománnyal hozzájáruljon az egyetemes magyar zenei kultúra fennmaradásához, hagyományainak ápolásához, annak művészeinek minden mértékű támogatásához.
Ebből a nemes kezdeményezésből adódóan Debrecen Megyei Jogú Városának Önkormányzatával összefogva olyan kulturális cél fogalmazódott meg bennünk hogy e karitatív kulturális rendezvénnyel, a befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal Debrecen Megyei Jogú Városában működő óvodákban a gyermekek számára hangszereket vásároljunk. Ennek köszönhetően nemcsak bevezetjük, hanem szakember bevonásával megismertetjük velük az egyetemes magyar zenei kultúrát és az abban rejlő szépségeket.

A rendezvényünk célja hogy mai kulturális életben olyan maradandó értékeket teremtsünk amelyek nem csak egyetemes kultúránk fejlődését szolgálja, hanem annak képviselőit, követőit is támogatja.

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!