Program


A táncház napja. Kodály nyomdokain - Akusztikus autentikus

A táncház napja. Kodály nyomdokain - Akusztikus autentikus

Lehet-e egy színpadi előadás koncepcióját a népzenekutatás legújabb eredményeire alapozni? A szórakoztatás farkastörvénye és a tudomány szigora összebékíthetetlen testvérpár?

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 13. szombat, 19:30

A Zeneakadémia Népzene Tanszéke már bizonyított ezen a téren, hiszen a tavaly bemutatott Elfeledett Székelyföld című műsor egyszerre adott felejthetetlen koncertélményt és népzeneileg hiteles képet erről a régies zenei világról. A táncház napja idei koncertje azonban a teljes magyar nyelvterületre koncentrál, vezérfonalként a Magyar Népzenei Antológia kiadványsorozatát felhasználva. A Martin György kezdeményezésére és elgondolása alapján elindított sorozat a magyar nép zenéjét nagyobb tájegységenként mutatta be, összesen hét különálló albumban, amelyek 1985 és 2002 között készültek. Hányatott sorsa ellenére ez a sorozat volt az eddigi legteljesebb, a népzene teljes vertikumát átfogó hangzóanyag.

A legújabb, DVD-ROM formátumú kiadás a több mint huszonöt évvel ezelőtt megkezdődött nagyszabású vállalkozást felfrissítette, megjelenésében, adatolásában egységesítette, tanulmányokkal, térképekkel, fotókkal, valamint angol fordítással bővítette. A koncert – követve az antológia zene-földrajzi szempontok szerinti szerkesztését – hét nagy részben mutatja be a magyar népzenei dialektusokat, az adott terület jellemző műfajait, daltípusait, szokásait a tanszék legjobb énekeseinek és hangszerjátékosainak előadásában. Mindezt megelőzi – a tavalyi alkalomhoz hasonlóan – a Halmos Béla vándordíj átadása.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!