Program


A színház zenéje - Czári Tibor koncertje

A színház zenéje - Czári Tibor koncertje

“A színház zenéje” egy független, úttörő művészeti project, mely újító szándékkal indult útjára évekkel ezelőtt az eredeti, élő színházi zene népszerűsítése érdekében. A romániai színházi előadások nagy része következetesen lekicsinyli és figyelmen kívül hagyja az eredeti zene szerepét az összművészeti alkotásban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 3. hétfő, 17:00

A színház zenéje és más dalok – Cári Tibor koncertje
A Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Yorick Stúdió előadása

A zenekar tagjai:
Cári Tibor − zeneszerző, zongora
Carmen Păulescu − hegedű
Domahidi Kata − cselló
Wilhelem Andras – cselló
Szabo J. Attila − cselló
Sebestyén Aba, Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Kiss Attila − ének

“A színház zenéje” egy független, úttörő művészeti project, mely újító szándékkal indult útjára évekkel ezelőtt az eredeti, élő színházi zene népszerűsítése érdekében. A romániai színházi előadások nagy része következetesen lekicsinyli és figyelmen kívül hagyja az eredeti zene szerepét az összművészeti alkotásban.
A kényelmes, egyszerű megoldásokat választja. Ennek a jelenségnek több oka is van. Az előadáshoz komponált és az élő zene megemeli a produkció kiadásait. Ezért a színházak rendszerint előnyben részesítik a felvételről használt zenei illusztrációkat. A rendezők gyakran elvállalják a saját alkotói elképzelés részeként az előadások zenei szerkesztését, miután az ezért járó gázsit is felveszik. A színészek zenei képzettségének hiányossága is gyakran odavezet, hogy a rendező leegyszerűsíti az előadás zenei világát, vagy akár le is mond az élő zenéről. A színházi zene mai helyzete abból is látható hogy a zenei évadok figyelmen kívül hagyják ezt a zenei műfajt, és nem képezi részét a programjaiknak. A kivételek ritkák és figyelemre méltóak. Egy ilyen kivétel „A színház zenéje” projekt. A program tulajdonképpen egy kulturális üzenet, melynek a célja, hogy kifejező művészi eszközökkel győzze meg a hallgatóit a színházi zene értékéről és fontosságáról.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!