Program


A Schenk lovagvártól a budai várig - Rácz Tamás, gyűjtő szubjektív tárlatvezetése

A Schenk lovagvártól a budai várig - Rácz Tamás, gyűjtő szubjektív tárlatvezetése

Rácz Tamás szubjektív tárlatvezetése a Kádár (játék)katonái című kiállításban

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 25. szombat, 14:00

A Schenk lovagvártól a budai várig

Napjainkig a magyar, műanyag alapú játékgyártás legnagyobb sikertörténete a Schenk. Ezt nagyon sok minden igazolja: elsősorban az a több százezer magyar felnőtt, akinek gyerekkorában a kedvenc játékai közé tartozott a „Mini emberke” vagy az „Öltöztetős katona”, és akik közül mindenkinek megvannak a saját személyes emlékei, saját történetei a Schenk-figurával kapcsolatban. Igazolja a Playmobil jelenlegi sikere és keresettsége a magyarországi játékboltokban, valamint az a több száz gyűjtő, akik egymással versenyre kelve komoly licitháborúk során tesznek szert egy-egy ritkább figurára vagy kiegészítőre, és igazolja a szinte évenkénti, az ország különböző pontjain elérhető hosszabb-rövidebb tárlatok, bemutatók látogatottsága. A Budapesti Történeti Múzeum Kádár (játék)katonái című kiállításán két nagy formátumú diorámán keresztül is bemutatkozhat a Schenk a közönségnek. Mi az oka a sikertörténetnek? Hogyan lett ilyen népszerű ez a szerepjáték a hetvenes, nyolcvanas években? Ezekre a kérdésekre is választ találhat minden kedves érdeklődő ezen a tárlatvezetésen.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!