Program


A sándorgyuri | Két óra a Kossuth-díjas Sándor György humoralistával, a Nemzet Művészével

A sándorgyuri | Két óra a Kossuth-díjas Sándor György humoralistával, a Nemzet Művészével

Tréfamisszionárius? Viccvátesz? Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is!

Az est első felében Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező 50 perces, A sándorgyuri című életműportréját tekinthetik meg a nézők, a most 80 éves Kossuth-díjas humoralistáról, a Nemzet Művészéről.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 19. csütörtök, 19:00

Tréfamisszionárius? Viccvátesz? Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is!

Az est első felében Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező 50 perces, A sándorgyuri című életműportréját tekinthetik meg a nézők, a most 80 éves Kossuth-díjas humoralistáról, a Nemzet Művészéről. A rendező egyben az est házigazdája is.

A portréfilmben megszólaló barátok kollégák:

Bödőcs Tibor, Bródy János, Csonka Judit, Eperjes Károly, Farkasházy Tivadar, Galla Miklós, Jánosik Zsuzsa, Jelenits István, Jordán Tamás, Karinthy Márton, Koltai Róbert, Mékli Attila, Pásztor Erzsi, Szinetár Miklós, Szörényi Levente, Verebes István.

A filmet 80 év fotói, legemlékezetesebb film- és előadásrészletei, valamint olyan emblematikus TV-s remekek teszik teljessé, mint a „ Burda”, a „Keresek egy embert”, vagy a „Teljesen el vagyok tévedve”.

Az est második felében Sándor György lép a színpadra és sziporkázó egy órás műsorában legemlékezetesebb, emblematikus előadóestjeiből, írásaiból ad elő.

„A több mint két év alatt, amíg a film készült, szinte naponta az összeveszés határán túlig birkóztunk Kocsis Tibivel. Megérte! Mert dráma nélkül katarzis sem lehetséges. Ezért a filmért – is – érdemes még élnem! Köszönet!”

/Sándor György, humoralista/



„Mikor megtudtam, hogy Sándor György harmadszor nézi meg a Magyarok a Barcáért című filmemet, odamentem hozzá az Uránia moziba. Meghatódva megölelt és az mondta: “Köszönöm. Visszaadtad nekem az ifjúkorom elvesztett futballbálványát, Kocsist.” Majd hozzátette: ha film készül rólam, azt csak te rendezheted. Én erre elkezdtem a Lyukasóra című darabjából szó szerint idézni a Jó Jóskát, hiszen még a színészfelvételimre is “sándorgyurit” vittem. Két éve nekiláttunk a filmnek. Derűsen indult a munka, de később kiderült, a lehetetlenre vállalkoztam. Visszaadni Sándor György humorát, gondolatait, egyéniségét, élettörténetét 50 percben. Ráadásul megfelelni a tökéletességre törekvő „óramívesnek”. A 80. születésnapjára megszületett a film. És egy barátság. Ha azt kérdeznék, még egyszer nekilátnék-e, azt válaszolnám “sgy-sen”: „Talán egy másik égitesten, a világmindenségben… valamikor… valaha…, de nagyon ne reménykedjünk.”

/Kocsis Tibor, filmrendező/

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!