Program


A művészet templomai: Pápai bazilikák 2D

A művészet templomai: Pápai bazilikák 2D

Olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2015
Magyar nyelven

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 25. szombat, 14:00

Rendező: Luca Viotto

Forgatókönyvíró: Laura Allievi
Operatőr: Massimiliano Gatti

Szereplők: Micol Forti, Adriano Giannini, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi,  Claudio Strinati

A Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi-képtár 3D alkotóinak új filmje Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán látható.

A látványos ismeretterjesztő film Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve tiszteletére. A modern techológiával és speciális kamerabeállításokkal készített mozifilmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika története, épülete és páratlan műkincsgyűjteménye.

Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket: közreműködik Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész, Claudio Strinati művészettörténész és Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti részlegének igazgatója.

A film olyan helyszíneket is bemutat, amelyek turisták által nem látogathatók, mint például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolaterme, ahol a bazilika átépítésének jegyzőkönyveit őrzik – többükön Michelangelo Buonarotti aláírásával –, a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus terme vagy az Apostoli Palota hercegi terme.

A monumentális épületek mellett olyan művészek munkáinak részletei is feltárulnak, mint Giotto di Bondone, Michelangelo Buonarroti, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók. Az építészeti és képzőművészeti remekművek bemutatásán túl a film idézi a bazilikák régi csodálóit is, köztük Itália szerelmesét, a francia Stendhalt, aki "Római séták" című művében örökítette meg a négy bazilikában tett egykori látogatását.
Bemutató dátuma: 2016.12.15.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

2D-ben az Uránia műsorán

Ajánlatunk


A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövess minket!


További ajánlataink


LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!