Program


A létezés eufóriája
7

A létezés eufóriája

Éva szen­ve­dé­lyes öröm-ke­re­ső, Emese foly­ton min­den­kit meg akar vál­ta­ni. Éva nem szo­kott bú­csúz­kod­ni, Emese sze­ret ha­za­jön­ni. Közös anya­nyel­vük a tánc. Éva az utol­só tanúk egyi­ke. Gon­do­san meg­őr­zött fi­a­tal­ko­ri ru­há­it mint­ha csak Eme­sé­re szab­ták volna. Emese magas, Éva még min­dig ma­gas­nak hiszi magát..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 6. szerda, 11:00

Tünet Együttes: Sóvirág - avagy a létezés eufóriája
A Tünet Együt­tes elő­adá­sa a Víg­szín­ház Házi Szín­pa­dán.

Egy 90 éves Ausch­witz-Bir­ke­nau-túl­élő és egy fi­a­tal tán­cos­nő du­ett­je.

Éva szen­ve­dé­lyes öröm-ke­re­ső, Emese foly­ton min­den­kit meg akar vál­ta­ni. Éva nem szo­kott bú­csúz­kod­ni, Emese sze­ret ha­za­jön­ni. Közös anya­nyel­vük a tánc. Éva az utol­só tanúk egyi­ke. Gon­do­san meg­őr­zött fi­a­tal­ko­ri ru­há­it mint­ha csak Eme­sé­re szab­ták volna. Emese magas, Éva még min­dig ma­gas­nak hiszi magát. Ha­son­lí­ta­nak.

Az elő­adás tétje és fő kér­dé­se az, hogy van-e át­já­rás e két világ kö­zött, át­ad­ha­tó-e a ta­pasz­ta­lat, vagy épp for­dít­va: meg le­het-e ér­te­ni egy mai fi­a­tal prob­lé­má­it egy olyan súlyú élet­tel a há­tunk mö­gött, mint ami­lyen Évá­nak ju­tott? Le­het­sé­ges-e ket­te­jük Nagy Közös Tánca?

„Az öreg­em­ber majd­nem úgy te­kint vissza az éle­té­re, mint a ván­dor a hegy te­te­jén a lába előtt el­te­rü­lő tájra. Min­dent lát egy­szer­re, mi kö­ze­lebb van, mi tá­vo­labb. De pont azért, mert egy­szer­re lát min­dent, az idő­sí­kok sem kro­no­lo­gi­kus rend­ben so­ra­koz­nak lel­ké­ben, hanem össze­foly­nak.”
(Fa­hi­di Éva: A Dol­gok Lelke)

A Tünet Együt­tes több mint tíz éve a füg­get­len tánc­szín­há­zi szcé­na meg­ha­tá­ro­zó sze­rep­lő­je. A tár­su­lat nem ismer mű­fa­ji ha­tá­ro­kat, elő­adá­sa­ik­ban egyen­ran­gú elem­ként ke­ze­lik a szö­ve­get és a moz­gást. Fa­hi­di Éva A Dol­gok Lelke című me­mo­ár szer­ző­je a ho­lo­kauszt té­má­jú fó­ru­mok köz­ked­velt elő­adó­ja, el­ső­sor­ban Né­met­or­szág­ban. Cu­hor­ka Emese, meg­rög­zött ha­tár­át­lé­pő, bátor, kí­sér­le­te­ző kedvű elő­adó, aki szá­mos nem­zet­kö­zi­leg is si­ke­res pro­duk­ció után újra a Tünet Együt­tes­sel dol­go­zik.

A pró­ba­fo­lya­mat­ról és azon ke­resz­tül Éva éle­té­ről kö­zös­sé­gi fi­nan­szí­ro­zás­ban „Sí­rás­sal nem me­gyünk sem­mi­re” cím­mel do­ku­men­tum­film ké­szül. To­váb­bi in­for­má­ció: www.tunetegyuttes.hu

*A só­vi­rág nem ha­szon­nö­vény, a Deb­re­cen kör­nyé­ki pusz­tá­kat bo­rí­tot­ta a bol­dog bé­ke­idők­ben. Al­kal­maz­ko­dott a szi­kes ta­laj­hoz, az ólom­gyö­ke­rű­ek csa­lád­já­ba tar­to­zik. Il­la­ta fa­nyar. Ős­ho­nos.

Sze­rep­lők: Cu­hor­ka Emese, Fa­hi­di Éva

Dra­ma­turg: Peer Krisz­ti­án, Zsigó Anna
Fény: Szir­tes At­ti­la
Kosz­tüm: Szűcs Edit
Spe­ci­á­lis kel­lék: Ha­rasz­ti Janka
Ügye­lő: Héjj János
Ren­de­ző: SZABÓ RÉKA

Kö­szö­net a HOD­WORKS-nek a Senki kosz­tü­mért
Tá­mo­ga­tók: Em­be­ri Erő­for­rá­sok Mi­nisz­té­ri­u­ma, Nem­ze­ti Kul­tu­rá­lis Alap

(19.30-as kez­dés ese­tén az elő­adás vár­ha­tó be­fe­je­zé­sé­nek ideje 21.20)

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!