Program


A Kelet az Kelet (East Is East; 1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

A Kelet az Kelet (East Is East; 1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Hogyan is fest a bevándorló lét - brit szemmel nézve? Azt gondolhatnánk, hogy két évtizede ez egyszerűbb volt. A film egy pakisztáni angol család története.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 12. hétfő, 19:00

A Kelet az Kelet (1999) - (East Is East; 1999)

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Házigazda: Réz András

Hogyan is fest a bevándorló lét - brit szemmel nézve? Azt gondolhatnánk, hogy két évtizede ez egyszerűbb volt. A film egy pakisztáni angol család története. Az apa és férj akkor érkezett Angliába Pakisztánból, amikor az az ország még nem is létezett - brit alattvalóként. Magával hozta muszlim hitét és hagyományait. Csakhogy a gyerekek már Salfordban születtek és nőttek fel. Megférnek-e egymással az apjuk által őrzött és erőltetett értékek és életvezetési minták egy modern - 1971-es - brit identitással? Damien O'Donnell filmje napjainkban aktuálisabb, mint valaha.

Asszimiláció vagy disszimiláció? George Khan, a családfő a brit nem gazdagok életét éli családjával a munkásnegyedben. Egy szerény fish & chips vállalkozása van. De megmaradt pakisztáninak, aki személyes ügyének tekinti az India és Pakisztán közötti villongásokat, és szíve szerint egy kis-Pakisztánban élne az iszlám erkölcse és illemszabályai szerint. De mit kezdjen ezekkel a büdös - angol - kölykökkel? A két kultúra ütközése néha végtelenül humoros, máskor meg egyenesen szívszorító. A filmben feltűnik egy tévé képernyőjén Enoch Powell brit politikus, aki a hatvanas évek végén a bevándorlók visszatelepítését szorgalmazta. De hol is van az igazi otthonuk? És hol van a gyerekeiké, akiknek már az angol az anyanyelvük, szeretik a disznóhúst, és lelkesen hordozzák a feszületet a körmenetben? Az sem kevésbé fontos kérdés, hogy történetünk szereplői miként kötődnek elvekhez, eszmékhez, és miként az emberekhez, a hétköznapokhoz, a szomszédokhoz, barátokhoz. Senki ne lepődjön meg, ha a film sok-sok új kérdést ébreszt benne.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!