Program


A helység kalapácsa

A helység kalapácsa

Petőfi művét színpadra alkalmazta: Tasnádi – Sáhy Péter

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 16:01

A helység kalapácsa

Az elsősorban humora és iróniája miatt kedvelt A helység kalapácsa című vígeposzt 1844-ben írta meg Petőfi. Akkor nem lett különösebben népszerű a kor elsőszámú és legkedveltebb műfaját, az eposzt gúnyoló alkotás.  Azóta már kötelező tananyag és érettségi tétel is lett.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház „interaktív tárlatvezetése” vagy ha úgy jobban tetszik „rendhagyó irodalomórája” arra vállalkozik, hogy megmutassa kicsiknek és nagyoknak, hogy Petőfi még a mai kor gyermekének is tud mondani valamit.

Az előadást Béres László rendezte, aki nem először dolgozik már a Napsugárban. Mindig különleges, érdekes előadásokat készít, most azonban saját bevallása szerint is érdekes kísérletbe fogott. Petőfi Sándor művét Tasnádi – Sáhy Péter alkalmazta színpadra, a zenei betéteket Cári Tibor készítette. A darab tervezője, Bodnár Enikő, koreográfusa Dávid Péter.

Az előadás az emberméretű bábok – vagy ha úgy tetszik múzeumi kiállítási babák – és a színészi játék kettőse, vagyis színház és bábszínház születik egyszerre. A kerettörténet tovább erősíti a műfaji paródiát.

Az események két szálon futnak. Egyrészről láthatjuk magát a humorban bővelkedő „hőskölteményt”. Ezt öleli körbe, szövi át a darabot eljátszó múzeumi dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik, viszonyaik.

Az előadás kiválóan illeszkedik a mai kornak megfelelő interaktív pedagógiai foglalkozások Y és Z generációt is megszólító stílusába, így a kötelező olvasmány élményszerű feldolgozását adja, nem csak azoknak, akik éppen most foglalkoznak a darabbal az irodalomórákon.

6 éves kortól ajánlott!

Zeneszerző: Cári Tibor
Koreográfus: Dávid Péter
Tervező: Bodnár Enikő
Rendező: Béres László
Játsszák: Gyarmati Éva, Soós Emőke, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Lovas Gábor
Zenészek: Pribojszki Ferenc, Schäfer Szilveszter

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!