Program


A flamenco ezer arca – jótékonysági est

A flamenco ezer arca – jótékonysági est

Immár második alkalommal kerül sor arra, hogy a pesti flamenco közösség egy kiválaszott jótékonysági célt támogat az év végéhez közeledve, idén az est teljes bevételével az Igazgyöngy Alalpítványt támogatják.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 5. szombat, 19:00

Az Igazgyöngy Alapítvány a berettyóújfalui kistérségben segíti a szegénységben és mélyszegénységben élő gyerekek, családok integrációját oktatás, családgondozás és közösségfejlesztési tevékenységgel.

Andalúzia, a flamenco őshazája, egykor spanyolok, mórok, bizánciak, szefárd zsidók, vándorcigányok közös lakóhelye volt. Az évszázadokkal ezelőtt üldözött roma kolóniák otthonaiban ezen kultúrák zenei hagyományainak egybeolvasztásával született meg a flamenco. Innen a dél-spanyol műfaj hihetetlen sokszínűségének, feszességének, frissességének alapja. Az egykor kultúrális fúzió révén létrejött zenei világ a mai napig megőrizte nyitottságát, képes saját arcára formálni és beolvasztani a városi miliő zenei és táncművészeti hagyományait - a jazzt és a kortárs táncot -, ugyanúgy, mint népzenei tradíciót vagy a világzenei trendeket. Izgalmas, forrongó, friss, állandóan változó, ám mégis mindig ugyanazt a mélységet kínáló világ ez, ezerarcú. A jótékonysági flamenco est fellépői ennek a széles palettának néhány szeletét mutatják meg november 5-én a Fonó színpadán. A tradicionális flamencótól indulva a pesti flamenco élet neves előadói kalauzolják el a nézőket a hazai roma, az indiai tánc, a magyar néptánc, az elektronikus zene és a flamenco tánc találkozási pontjaira, s onnan vissza, a hagyományok magátólértetődő önfeledtségébe.

Az est fellépői:

Bajnay Beáta és Kiss Gergely Pekka
Bucsás Györgyi La Rubia és a Café Flamenco
A Casi Flamenco Böröcz Petrával és Váncza Dominikával
Vámos Veronika
Bajnay Beáta, Bucsás Györgyi La Rubia és Böröcz Petra tánccsoportjai

Tervezett jótékonysági programok: adományozás a helyszínen – az alapítvány vállalja az adományok elszállítását (tartós élelmiszer, jó minőségű gyerekruha, mikuláscsomag, csokoládé). Az Alalpítvány gondozásában helyi asszonyok használati tárgyakat készítenek. Amennyiben a Fonó hozzájárul, ők ezt ott árulnák.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!