Program


A bőr, amelyben élek (2011) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

A bőr, amelyben élek (2011) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

A bőr, amelyben élek - spanyol nyelven, magyar felirattal

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 6. hétfő, 19:00

Ki ez a Robert Ledgard doktor, akit Almodóvar filmjében Antonio Banderas alakít? Valamiféle 21. századi Frankenstein doktor? Vagy inkább hasonlatos a szobrász Pügmaliónhoz, akit a görög mitológiából ismerünk? Ne zárjuk rövidre a filmről való gondolkodásunkat azzal, hogy megtalálni véltük a mindent megoldó hasonlatot. A bőr, amelyben élek ennél sokkal érzékenyebb film.

Bizonyos szögből nézve kirajzolódik egy olyan ember képe, aki tökéletességre tör. Egy olyan emberé, akiben a tudás jó ízléssel párosul. Miközben olyan szenvedélyek munkálnak benne, amelyeket nem képes uralni. És ha megint odébb mozdulunk, ismét változik a kép. És azon rágódhatunk, miképpen fér meg hőseinkben temérdek ellentmondásos érzés, érték. A magasztos az alantassal. A szívjóság a bosszúval. És azzal mit kezdjünk, hogy Almodóvar 2011-ben bemutatott filmjének története 2012-ben kezdődik, Toledóban? Akkor mégis csak sci-fivel lenne dolgunk? Maradjunk annyiban: ahány néző, annyi nézet. És számtalan utalás. 

A film elején felbukkan egy kötet. Gyakori ez Almodóvar filmjeiben. Most éppen Alice Munro Nobel-díjas író kötete. Igaz, a Nobel-díjat csak 2013-ban nyerte el, novellái alapján pedig Almodóvar 2011-ben rendezte Julieta című filmjét. De nem kell mindent megfejtenünk. Ez egy sokrétegű történet a magányról, az emberi veszteségekről, szenvedélyről, rólunk. És ott van benne a rendezőtől megszokott furcsa kacsintás is: mi a fontosabb, a beteljesülés vagy a beteljesüléshez vezető út?

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András

házigazda

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!