Program


A barokk zeneirodalom remekei

A barokk zeneirodalom remekei

A barokk zeneirodalom remekei
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 11. szombat, 20:00

A. Vivaldi: A négy évszak

Berán Gábor – hegedű

*****

G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló

vígopera

egy felvonásban

Bojtos Luca, Erdős Attila, Mózes Zoltán, Veres Borcsi, Philipp György

Budafoki Dohnányi Zenekar

Az úrhatnám szolgálóban (La serva padrona, a.m. a szolgából lett úrnő) szereplő alakok, főnök és beosztott, úr és szolga, fenti és lenti bármilyen szférában és időben elgondolható történet.  A fenti számára kiderül, hogy  a lenti is ember, lehet értékes, nem csak egy szép tárgy, vagy tulajdon. Egymásba szeretnek, és a hierarchia eltűnik.  Az egyetlen kérdés nem az  a történettel kapcsolatban, hogy létezik-e szerelem úr és szolgája, vagy főnök és beosztott közt, hanem hogy mi az oka,  hogy ma ugyanúgy léteznek azok az osztálykülönbségek,  amik két ember közt ellehetetlenítenek  bármilyen kapcsolatot.  Valószínűleg, ha a szerelem igazi, ezek a gátak így is, úgy is eltűnnek.

A darab az opera seriá-k szüneteiben játszott buffo-intermezzók közül küzdötte föl magát  az önálló vígoperák sorába.  Pergolesi 23 évesen írta  ezt az egyik legnépszerűbb művét,  amely eredetileg az  Il prigioniero superbo című opera szüneteiben került bemutatásra. A három szereplő: Bojtos Luca, Erdős Attila és Mózes Zoltán sokrétű,  kreatív alkotó és előadóművészek,  operaénekesek, táncos komikusok, performanszművészek, az egyszerű és vicces történet árnyoldalait és meg nem tárgyalt részleteit is felszínre hozzák Philipp György rendezésében.

 

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!