Program


A 100 Tagú Cigányzenekar Nyugat-Dunántúli Tavaszköszöntő Nagykoncertje

A 100 Tagú Cigányzenekar Nyugat-Dunántúli Tavaszköszöntő Nagykoncertje

A 100 Tagú Cigányzenekar 2018-ban ünnepelte 33. születésnapját. A klasszikus szimfonikus zenekarként működő, a világon teljesen egyedülálló zenei formáció immár több, mint ezer koncertet adott a világ számos pontján, de folyamatosan jelen van a hazai zenei életben is. Hagyományápoló művészeti tevékenységének értéke felbecsülhetetlen.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 30. szombat, 19:00

A zenekar a klasszikus komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, nótát és népdalt játszik. A hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett, megtaláljuk a modern világ zenei útkeresését, mint az egyik legkézenfekvőbb kommunikációs eszközt. A különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott repertoárjával utánozhatatlan a magyar és a nemzetközi zenei világban is.

A zenekar a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerte el, ugyanebben az évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A társulat fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A 100 Tagú 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. Ez a minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

Az este mindenki számára felejthetetlen és egyedi élményt ígér!
A nézőtéri lelátókon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!