Program


2in1: togethering / YOU TAKE MY BREATH AWAY - ImBerbe Project / Szeri Viktor

2in1: togethering / YOU TAKE MY BREATH AWAY - ImBerbe Project / Szeri Viktor

ImBerbe Project / Szeri Viktor
2in1: egy fiú, négy lány, tigrisbalzsam, popcorn, botox, techno, póniló, aranyáradat. egy est
Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek javasolt.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 7. vasárnap, 19:00

Kettő az egyben. Az est során a néző két (játék)szobába pillanthat be, ahol az önfeledt játékok mélyén már ott derengenek a felelősségvállalás és az önreflexió súlyosan felnőtt szavai. Az alkotók olyan tereket teremtenek maguknak, ahol biztonságos kereteken belül próbálgathatják ezeket a szerepeket, szituációkat.


ImBerbe Project: togethering

szétválás
what about us?

újra egyesülés
what about us?

közeledés
what about us?

távolodás
what about us?

körülhatárolt tündérmese világ
what about us?

Ösztönös és egyben mesterséges keretek közé helyezett, időből és térből kiszakított lét.

A színpadon egyetlen dolog szent, a komolyanvehetetlenség, de az halálosan. A négy lány a színpad terében éli meg saját jelenvalóságát, múltját és jövőjét. Játékvilág, ahol az átlényegülés nem álca, hanem természetes állapot. Az ősrobbanás utáni pillanatokat, a szétbotoxolt test imádatát, vagy a tinikor szélsőséges érzelmi állapotait ugyanúgy húzzák magukra, mint más a ruhát.

A játék szentségében hisznek.

Négyük együttlétének változékony dinamikáját követheti figyelemmel a néző. A mozgáson keresztül vallanak a női nem vitatott tulajdonságairól: a bájról, szépségről, hisztiről, hatalmi harcról, a szerzés mámoráról. Teszik mindezt a sztereotípiák és valóság mezsgyéjén. Hogy ez mennyire van átitatva emancipációval, feminizmussal, vagy elnyomással, azt már a néző hivatott eldönteni.

Alkotók/előadók: Raubinek Lili, Dömötör Luca, Lévai Viola, Balogh Kata
Konzulens: Nemes Anna
Fény, hang: Bredán Máté

Támogatók: NKA – Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Szőnyi Tábor, Szobi József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ


Szeri Viktor: ∆YOU TAKE MY BREATH AWAY∆

„Szerepköröket tematizál és mozog szét Szeri Viktor előadása, melyben a táncművész a minket körülvevő audiovizuális ingereket és tereket, használati tárgyakat (tv, asztal, távirányító, sminkkellékek stb.) gyűjt maga köré, és alkot belőle szokatlan, nem rendeltetésszerű montázsokat (pl. túlsminkelés, grimaszok a videók alatt). Szeri performanszával naplót ír, az előadás maga is a cím ismétlődésével indul, az alkotó az üvegre egyre nagyobb betűkkel, szinte hisztérikusan vall: You take my breath away. A vallomásosság a legjellemzőbb Szeri performanszára, személyes élményeit feldolgozva egy intim, „belső szobába” engedi a nézőt, a voyeur perspektíváját felkínálva.

Érzelmeket, dilemmákat nagyít gesztusaival, welness-videót forgat ki arctornagyakorlatokkal, gyorsan vált problémák és szerepek, identitások között: a techno, a queer, az újgenerációs popkultúra, a “well-being”, a trend által folyamatosan kreált “hip” fogalmakat nagyítja ki saját készítésű videóiban (durva vágások, kultslágerek), mozdulataiban pedig egyenesen a giccsig fokozza azokat. Az önkínzás, a tépelődés folyamata direktebben jelenik meg, de humoros, hétköznapi mozdulatokkal köti össze a kitörési (krízis-)pontokat: teljes nyugalommal, popcornnal a kezében nézi önmagát a kivetítőn, ahol egy pónihoz intézett szerelmi vallomása ér felvágásba torkollik). Megjelenik a „bőröket próbáló” fiatal, a díva és a Bárányok hallgatnak c. film egyszerre érzéki és hátborzongató pillangótánca a már új bőrben. Szeri Viktor a legmodernebb popkultúra teremtőjévé, használójává, bábjává és karikatúrájává alakítja-használja fel magát.

A ∆YOU TAKE MY BREATH AWAY∆ őszinte és direkt képet ad a mai korról, az egyén szerepéről, hatásról-ellenhatásról, kintről és bentről.”
(Tóth Kinga írása)

Alkotó/előadó: Szeri Viktor
Fény, hang: Bredán Máté

Támogatók: tranzit.hu, Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány


Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek javasolt.


A két előadás fiatal alkotó-előadói a Kortárstánc Főiskolán végeztek. Számos koreográfussal dolgoztak együtt, úgymint Hód Adrienn, Doris Uhlich, Molnár Csaba, Duda Éva, Juhász Kata, Vass Imre, vagy Bakó Tamás. E munkák mellett nagy hangsúlyt fektetnek saját projektjeik és hangjuk kialakítására, megtalálására. A kortárstáncnak akkor van létjogosultsága, ha folyamatosan frissül és teret enged a jelennek. Ennek szellemében keresik a megszólalás lehetőséget Magyarországon és külföldön egyaránt.
Ami összeköti ezeket a fiatalokat a közösen eltöltött éveken túl, nem más, mint hogy hisznek a személyes érintettségben: abban, hogy az őket foglalkoztató problémák nem magánügyek, hanem korosztályukat érintő jelenségek, melyek a színház nyújtotta eszköztár felhasználásával széles körben tudnak elgondolkodtatásra alkalmas, hasznos gondolatokat adni.

www.facebook.com/ImBerbe-Project
www.viktorszeri.wix.com/viktorszeri

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!