Program


2. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - A TANGÓ TÖRTÉNETE – Astor PIAZZOLA művei
3

2. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - A TANGÓ TÖRTÉNETE – Astor PIAZZOLA művei

A TANGÓ TÖRTÉNETE - ASTOR PIAZZOLLA MŰVEI

Bérletben is vásárolható!
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 6. vasárnap, 19:30

2. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál BÉRLET:

November 4. Roberto Aussel - November 5. Margarita Escarpa - November 6. A tangó története

https://www.jegy.hu/seasonticket/buy/34/7

 

A TANGÓ TÖRTÉNETE - ASTOR PIAZZOLLA MŰVEI

GIAMPAOLO BANDINI
gitárművész (Olaszország)

CESARE CIACCHIARETTA
bandoneon (Olaszország)

Közreműködik: ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR

Vezényel: JOAN PAGES VALLS (Spanyolország)

A gitáron és bandoneonon játszó Giampaolo Bandini - Cesare Chiacchiaretta Duó 2002-ben alakult azzal a nyilvánvaló céllal, hogy az argentin zenét a legjellegzetesebb hangszereinek báján és varázsán keresztül tegye ismertté. A magas szintű kommunikativitásának és különleges karizmájának köszönhetően a duó azonnal fontos hivatkozási ponttá vált a nemzetközi koncertéletben. Mivel a legfontosabb fesztiválokra és koncerttermekbe hívták meg őket világszerte, végigturnézták Argentínát, Mexikót, Dél-Koreát, Romániát, Kínát, Lengyelországot, Ukrajnát, Ausztriát, Szlovákiát, Moldovát, Németországot, Spanyolországot, Indiát, Svájcot, Franciaországot, Görögországot, Litvániát, Belgiumot, Hollandiát, Horvátországot, Oroszországot, Boszniát, Szlovéniát, Szerbiát, Törökországot, Csehországot, Magyarországot, Ciprust, Luxemburgot, az Egyesült Államokat és Kanadát is, ahol a kritikusok és a nagyközönség is rendkívüli elragadtatással fogadta őket.

A duót az a megtiszteltetés érte, hogy eljátszhatták Astor Piazzolla „Hommage a Liegi” című kettős hangversenyét Leo Brouwer mester vezényletével a pármai Auditorium Paganiniben, valamint a torinói Unione Musicaleban a Pavel Berman által vezényelt híres Moszkvai Virtuózok nevű kamarazenekarral. Szólistaként is gyakran kapnak meghívást olyan zenekaroktól, mint például a Baden-Badeni Filharmonikus Zenekar (Németország), a Brnoi Szólisták (Csehország), a Camerata Santiago de Querétaro és a Silvestre Revueltas zenekar (Mexikó), a Round Top kamarazenekar és a Brazos Valley Szimfonikusok (USA), az Eurázsiai Szimfonikus Zenekar (Dél-Korea), a Kijevi Filharmonikus Zenekar (Ukrajna) és sokan mások.

A Bandini-Chiacchiaretta Duót 2004-ben tüntették ki a 15. „Beniamino Joppolo” Città di Patti díjjal (Olaszország Messina nevű régiójában) a zene területén elért rendkívüli eredményeiért. A duó 2005-ben mutatkozott be nagy sikerrel a nagynevű Szentpétervári Akadémiai Filharmonikusok Nagytermében, s olyan sikert értek el, hogy azonnal meghívták őket a következő évekre is. Híres zeneszerzők írtak zenedarabokat a Bandini-Chiacchiaretta Duó számára, például Daniel Binelli, Fernando Tavolaro és Maximo Diego Pulol, aki nekik ajánlotta a gitárra, bandoneonra és zenekarra írt, a Concerto kiadó által világszerte forgalmazott „Luminosa Buenos Aires” kettős hangversenyét (2009).

Jellegzetes előadásmódjuk teljességének és határok nélküliségének köszönhetően olyan kiemelkedő művészekkel dolgoztak együtt, mint Arnoldo Foà, Elio delle Storie Tese, Amanda Sandrelli, Nando Gazzolo, Dario Vergassola, Monica Guerritore, Enzo Iacchetti és olyan zenészekkel, mint Salvatore Accardo, Fernando Suarez Paz, Michele Pertusi, Corrado Giuffredi, Danilo Rossi, Massimo Quarta, Enrico Bronzi, Franca Masu, Maria Estela Monti, Enrico Fagone és sokan mások.

A kritikusok által nagy rajongással fogadott „Hombres de Tango” című első CD-jük több mint tízezer példányban fogyott. A legfontosabb rádió és televízió társaságoknál rögzítettek hangfelvételeket Olaszországban és külföldön is. Legutóbb az egyik brüsszeli koncertjüket több mint húsz országban közvetítették műholdas kapcsolaton keresztül. 2013-ban egy hosszú oroszországi turné során a Bandini-Chiacchiaretta Duó nagy sikerrel mutatkozott be a Moszkvai Csajkovszkij Koncertteremben. Még ugyanebben az évben fontos koncertet adtak az Amerikai Gitár Alapítvány számára Dél-Karolinában (ez a világ leghíresebb gitárszövetsége). 2016-ban várhatóan bemutatkoznak a Decca kiadónál, és új koncerteket is adnak Berlinben, Budapesten és Torontóban, valamint új turnéra indulnak Mexikóban, Kínában, Magyarországon, Koszovóban, Németországban, Dél-Koreában, Lengyelországban, Ausztriában és az Egyesült Államokban.

A leghíresebb akadémiák és nemzetközi egyetemek hívják őket tanítani. A Luccában található „Luigi Boccherini” és a foggiai „Umberto Giordano” felsőoktatási intézményekben tartanak rendszeresen mesterkurzusokat.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből.  Első önálló koncertjét az Óbudai Társaskör telt házas közönsége előtt tartotta június 20-án, ahol azóta is rendszeresen ad koncerteket.

2011-ben a bécsi Musikverein Aranytermében rendezett V. „Summa Cum Laude” Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon az együttes vonószenekari kategóriában első díjat nyert, "kiemelkedő sikerrel" minősítve. 2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet előszörvehetett át zenekar a díj történetében. 2014-ben a T.I.M. (Torneo Internazionale di Musica) Párizsban rendezett nemzetközi zenei versenyen a több mint háromezer induló között kamarazenei kategóriában harmadik helyezést ért el. 2015-ben a zenekar a Hungaroton kiadó gondozásában elkészítette első önálló lemezét, melyen Mozart művei szerepelnek.

A zenekar hivatásának tekinti a mai magyar zeneművek előadását. Koncertjeiken rendszeresen hangzanak el új, a zenekarnak ajánlott kortárs művek. Eddig bemutatott zeneszerzők: Balogh Máté Gergely, Bujtás József, Dargay Marcell, Dukay Barnabás, Notis Georgiou, Karosi Bálint, Molnár Viktor, Olsvay Endre, Ivana Stefanovic, Szathmáry Zsigmond, Tornyai Péter, Vizeli Máté, Zarándy Ákos és Zombola Péter.

     2013 őszétől a zenekar kortárs zenei műhelyt indított, melynek vezetésére Tornyai Pétert kérte fel. A műhely célja a kortárs zene felé irányuló nyitottság és befogadás megragadása, mellyel a közönségnek értőbb tolmácsolásban adhatja át a mai zenét.

 

Jegyárak elővételben 2016. október 20-ig:
november 4.-i koncertre: 1.900,-Ft  2.900,- Ft
november 5.-i koncertre: 1.900,-Ft  2.900,- Ft
november 6.-i koncertre: 1.900,-Ft, 2.400,-Ft, 2.800,-Ft, 3.900,-Ft
Bérlet 3 napra október 20-ig: 5500,-, 8.000,-

Jegyárak 2016. október 21.-től:
november 4.-i koncertre: 2.400,-Ft  3.400,- Ft
november 5.-i koncertre: 2.400,-Ft  3.400,- Ft
november 6.-i koncertre: 2.400,-Ft, 2.900,-Ft, 3.300,-Ft, 4.400,-Ft
Bérlet 3 napra október 20 után: 7.000,-, 9.500,-

Ajánlatunk


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti..

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!