Program


17. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENY ÉS FESZTIVÁL

17. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENY ÉS FESZTIVÁL

Az Interkultur Hungária NKft. 2019. április 14 – 17. között tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált. A rendezvény 1988 óta csábítja Budapestre a hazai és nemzetközi kórusvilág énekkarait. Az idei találkozón 15 ország 35 kórusa, több, mint ezer énekessel vesz részt.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 16. kedd, 19:00

A Budapesti Nemzetközi Kórusverseny a nemzetközi kórusvilágban 1988 óta hatalmas tekintélyt vívott ki magának. Sok magyarországi, valamint határainkon túl élő magyar ajkú énekkar számára a szakmailag elérhető és anyagilag még vállalható nemzetközi megmérettetés gyakorlatilag egyetlen lehetőségét jelenti.

A fesztivál-programban hangsúlyos szerepet kapnak a konzultációk, a minősítő hangversenyek, a személyes szakmai tanácsadás, illetve a barátság koncertek, melyek legfőbb célja, hogy az énekesek, kórusok megismerjék egymást és egymás kultúráját.

 

A Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen az énekkarok bírálatát a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságait felvonultató zsűri végzi. Az InChoral értékelési rendszer a három évtizedes tapasztalaton, számos nemzetközi kóruszenei szakember véleményén és tanácsán alapul. A szisztéma célja, hogy a kórusoknak áttekinthető, részletes visszajelzést adjon munkájukról és teljesítményükről, mely segíti őket fejlődésükben és további munkájukban. A rendezvényen való részvétel lehetőséget teremt a kórusok és a zsűri közötti intenzív konzultációra, tovább erősítve azt a célt, hogy az énekkarok fejlődése és a zene iránti elkötelezettsége, motivációja még erőteljesebb legyen. Hangsúlyosan ezt a szándékot szolgálják a különböző szakmai tanácsadási formák a verseny mellett, illetve akár versenyen kívül is.

 

A hagyományos kategóriák mellett a Musica Sacra és a Jazz, Pop, Modern kategóriában is összevethetik erejüket a kórusok. A kategóriaversenyek a BMC-ben kerülnek megrendezésre. A versenyeken kívül az érdeklődők a Mom Kulturális Központban és a Nádor teremben is meghallgathatják a résztvevő énekkarok bemutatóit.

 

Április 14-én, a Nyitókoncerten Gyöngyösi Levente In te Domine speravi és David Fanshawe African Sanctus című művei csendülnek fel.

 

Április 14-én, a Záróhangversenyen először Carl Orff: Carmina burana című művé csendül fel, ezt követően pedig a kategórianyertes énekkarok Nagydíjas Versenyére kerül sor.

 

Mindkét hangversenynek a Müpa ad otthont, kiváló énekes szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Nyíregyházi Pro Musica Leánykar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével, vezényel a rendezvény művészeti vezetője, Hollerung Gábor Liszt-díjas, Érdemes Művész karmester.

Ajánlatunk


Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!