Program


15. Román Filmhét - Malmkrog, avagy az Antikrisztus története

15. Román Filmhét - Malmkrog, avagy az Antikrisztus története

román-szerb-svéd-svájci-bosnyák-macedón-brit-francia játékfilm, 200 perc, 2019
francia-orosz-német-magyar-angol-román nyelveken, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 12. vasárnap, 16:30

Rendező: Cristi Puiu

Öt arisztokrata találkozik az Osztrák-Magyar Mondarchia keleti szélén, a malmkrogi (almakeréki) főúri kastélyban, ahol halálról, filozófiáról, vallásról, háborúról, elköteleződésról és erkölcsről vitáznak. Cristi Puiu (Zseton és betonLăzărescu úr halála, Sieranevada) új, kosztümös filmjével a legjobb rendező díját nyerte a tavalyi Berlinale Encounters szekciójában.

A román új hullám egyik legjelentősebb alkotójának tartott Puiu hosszú, vágás nélküli jelenetekben, és gyönyörű, festményszerűen megkomponált képekben reflektál a századforduló környékén alkotó orosz filozófus, Vlagyimir Szergejevics Szolovjov Három beszélgetés a háborúról, a haladásról és a világtörténelem végéről című művére. A Malmkrog felkavaró film, amelyben a végtelen hosszúnak tűnő, ám annál frappánsabb beszélgetések a székhez szegezik a nézőt, és ezeket az eszmecseréket olykor sokkoló, szürreális, a térből és időből kiszakadó jelenetek szakítják meg. Hossza és nehéz nyelvezete miatt nem könnyű néznivaló, de egészen biztosan megéri: a Malmkrog különleges, fojtogató hangulata, vizuális szépsége, gondolatisága és sokkoló ereje sokáig a nézővel marad.” (Deák Zsuzsanna, Librarius)

Tovább a 15. Román Filmhét teljes programjához >>


A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Román Nemzeti Filmközpont (CNC) és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Kövessen minket!


További ajánlataink


WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!