Müpa bérletek 2020/2021

2020. március 16-án 10:00 órától indul a Müpa 2020/21 évadára a nyilvános bérletvásárlás. A Müpa a korábbi években megszokott minőségű és sokszínű választékkal várja a kultúra szerelmeseit "palotájába". 

A jól megválasztott bérlet egy egész évadon át felejthetetlen élményekkel gazdagít. A Müpa a 2020/21-es évadban 14 különleges összeállítással segít megtalálni a tökéleteset: ezúttal is neves karmesterek, világklasszis szólisták és kiemelkedő együttesek produkciói közül lehet válogatni. A Zenekari páholyban a heroikus karakterű műveké lesz a főszerep, mások mellett a római Santa Cecilia Akadémia Zenekarát és a Philharmonia Orchestrát hallhatjuk – Sir Antonio Pappano, illetve Esa-Pekka Salonen vezényletével. A Szólisták és zenekarok bérletben az évad művésze, Várdai István a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, Miah Persson szoprán és Håkan Hardenberger trombitaművész pedig az Amsterdam Sinfoniettával lép színpadra. A Hang-szálak bérletben többek közt korunk egyik legkiválóbb mezzója, Elīna Garanča és a nagyszerű bariton, Ludovic Tézier varázsolja el a közönséget, a Zenés színpad pedig Schumann egyetlen operáját, a szinte soha nem hallható Genovévát is feleleveníti.

Az év legmeghittebb időszakait ezúttal is az Ünnepek és oratóriumok koncertjei teszik teljessé, a Kamarakincsek estjein olyan jelentős művészek várnak ránk, mint Víkingur Ólafsson vagy Baráti Kristóf és Várjon Dénes, a Régizene Fesztivál pedig ezúttal is a historikus zene legjavát nyújtja. A Wagner bérlet a Ring-tetralógia magával ragadó élményét a megújult szereposztásban látható-hallható Lohengrinnel egészíti ki, a Seniorok évadában pedig ismét igazi csemegék kaptak helyet. Újra elmerülhetünk a Felfedezések és a Rising Stars ifjú tehetségeinek sokszínű világában, az Orgona bérlet a megszokottnál is izgalmasabb produkciókat kínál, az Operamatiné és az Érzelmek iskolája sorozatok pedig a 10-14 éveseket vezetik be az opera, illetve a klasszikus zene varázslatos világába.


A bérletek az előadások jegyáraihoz képest átlagosan 20% kedvezményt tartalmaznak.

Forrás: mupa.hu

A 2020/21-es évadban a Müpa a következő bérleteket kínálja a közönségnek:

 

Zenekari páholy bérlet

A gazdag hangzás és a heroikus karakterű művek kedvelőinek jó szívvel ajánljuk ezt a bérletet, hiszen sokszínű programja Beethoventől Schumannon át Sibeliusig terjed. A nemzetközi mezőny legkiválóbb karmesterei – Pappano, Salonen, Gatti és Harding – világhírű zenekarok élén nyűgözik le a hallgatóságot, és színpadra lép az utóbbi évek egyik legnagyobb zongoraművész-felfedezettje, Jan Lisiecki is.

A római Santa Cecilia Akadémia Zenekara - 2020. szeptember 27.

Philharmonia Orchestra - 2021. február 1.

Mahler Chamber Orchestra - 2021. február 24.

Bécsi Filharmonikusok - 2021. május 25.

bérletvásárlás

Szólisták és zenekarok bérlet

Az új évadban is válogatott virtuóz szólisták és nagy múltú együttesek kápráztatják el látogatókat. Színpadra lép a világ egyik legjobb nagybőgőseként számontartott Rácz Ödön, Várdai István pedig Az évad művészeként zenél a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Miah Persson szoprán és Håkan Hardenberger trombitaművész az Amsterdam Sinfoniettával, Seong-Jin Cho zongoraművész az Orchestre Philharmonique du Luxembourg társaságában csillogtatja meg tudását.

Rácz Ödön és a Liszt Ferenc Kamarazenekar - 2020. szeptember 30.

Amsterdam Sinfonietta - 2020. december 8.

Orchestre Philharmonique du Luxembourg - 2021. február 8.

Várdai István és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - 2021. május 10.

bérletvásárlás

Hang-szálak bérlet

Az emberi hang csodákra képes: ezt bizonyítja a bérlet négy várva várt koncertje is, amelyeken a vokális zene kiemelkedő előadói működnek közre. Beethoven-nagymise, ritkán hallható Haydn-oratórium, híres operaáriák és Bizet Carmenje: érdemes minél hamarabb lecsapni a bérletekre!

Haydn: Tóbiás visszatérése - 2020. október 28.

Beethoven: Missa solemnis - 2020. november 17.

Ludovic Tézier és vendégei áriakoncertje - 2021. március 13.

Bizet: Carmen - koncertszerű előadás - 2021. június 30.

bérletvásárlás

Zenés színpad bérlet

Valami különlegesre vágyik? Zenés színpad bérlet az új évadban három igazi kuriózumot is tartogat. Schumann egyetlen operáját a Helsinki Baroque Orchestra hozza el, Rossini Tankrédjának címszerepében Maria Barakova lép színpadra, Verdi A lombardok című művét és Wagner népszerű Lohengrinjét (2021. június 22.) pedig nemzetközi sztárszereposztásban élvezhetjük – utóbbit olyan világklasszisokkal, mint Annette Dasch, Evelyn Herlitzius vagy Albert Pesendorfer.

Haydn: Tóbiás visszatérése - 2020. október 28.

Beethoven: Missa solemnis - 2020. november 17.

Ludovic Tézier és vendégei áriakoncertje - 2021. március 13.

Bizet: Carmen - koncertszerű előadás - 2021. június 30.

bérletvásárlás

Ünnepek és oratóriumok bérlet

Az őszi és téli ünnepeket évszázadok óta a muzsika teszi teljessé. Felcsendül többek közt Berlioz Requiemje, amelyet szinte soha nem hallhatunk élőben, az adventet a Wrocław Baroque Orchestra, a Purcell Kórus és az Angelica Leánykar, majd a Hannoveri Fiúkórus és a London Brass különleges koncertje varázsolja meghittebbé. Újévkor Fischer Ádám a Danish Chamber Orchestra élén vezényli Haydn A teremtés című monumentális oratóriumát.

Berlioz: Requiem - 2020. november 1.

Adventi koncert - 2020. november 29.

Hannoveri Fiúkórus és a London Brass - 2020. december 16.

Haydn: A teremtés - 2021. január 1.

bérletvásárlás

Kamarakincsek bérlet

A kamarazene a találkozások műfaja: meglepetésekre és a régi ismeretségek harmóniájára egyaránt számíthatunk az új évadban. A 85 évesen is örökifjú Frankl Péter mellett Várdai Istvánnal és az Izland Glenn Gouldjaként emlegetett Víkingur Ólafssonnal is találkozhatunk, Baráti Kristóf és Várjon Dénes kettősversenyt játszik, világhírű magyar trombitásainkat pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséri majd egy rendkívülinek ígérkező gálaesten.

Frankl Péter 85 - 2020. október 6.

Várdai István és Víkingur Ólafsson - 2020. november 12.

Baráti Kristóf és Várjon Dénes - 2021. február 23.

Trumpetissimo - Trombitagála - 2021. április 29.

bérletvásárlás

Régizene bérlet

A historikus zene rajongóinak jövőre is igazi tavaszi ünnepben lehet részük. Várdai István Vashegyi György és együttesei, valamint a világsztár kontratenor, Jakub Józef Orliński az il pomo d’oro társaságában válogat a barokk vokális zene gyöngyszemeiből.

Várdai István és vendégei - 2021. március 5.

Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei - magyarországi bemutató - 2021. március 8.

Jakub Józef Orliński és az il pomo d'oro - 2021. március 11.

bérletvásárlás

Wagner bérlet

Wagner zenéjének szerelmesei újra elmerülhetnek az operairodalom egyik kiemelkedő alkotásában, A nibelung gyűrűjében! Az egyéni színekről és ízekről a hazai, valamint a nemzetközi Wagner-operajátszás legnagyobb csillagai gondoskodnak jövőre is. Az eseménysorozat művészeti vezetője Fischer Ádám.

Wagner: A Rajna kincse - 2021. június 17.

Wagner: A walkür - 2021. június 18.

Wagner: Siegfried - 2021. június 19.

Wagner: Az istenek alkonya - 2021. június 20.

bérletvásárlás

Rising Stars bérlet

A jövő csillagait megismerni mindig izgalmas, és az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal művészeket bemutató sorozata a következő évadban is a legígéretesebb tehetségek közül válogat. Ismerje meg az elsők közt azokat az ifjú muzsikusokat, akiknek előadásaira néhány éven belül jó eséllyel elkapkodják majd a jegyeket!

Vanessa Porter - 2020. november 13.

Aris Vonósnégyes - 2020. november 13.

James Newby - 2020. november 14.

Jess Gillam - 2020. november 14.

Cristina Gómez Godoy - 2020. november 15.

Diana Tishchenko - 2020. november 15.

bérletvásárlás

Felfedezések bérlet

Az új élményekre nyitott Müpa látogatók itt megtalálják, amit keresnek: ebben a bérletben fiatal hazai és külföldi tehetségek, ritkán játszott darabok és felfedezésre váró zeneszerzők kerülnek reflektorfénybe. Brahms, Dvořák, Rachmaninov, Bartók és Sosztakovics versenyművei mellett Weber egyik korai alkotását és a nagybőgősként indult világhírű orosz származású amerikai karmester, Serge Koussevitzky fisz-moll nagybőgőversenyét is hallhatjuk.

Miskolci Szimfonikus Zenekar - 2020. szeptember 23.

Kodály Filharmonikusok Debrecen - 2020. december 13.

Szegedi Szimfonikus Zenekar - 2021. február 21.

Győri Filharmonikus Zenekar - 2021. május 11.

bérletvásárlás

Orgona bérlet

A hangszerek királynője a következő évadban is páratlan koncertélményt ígér! Szathmáry Zsigmond műsorában orgona és hegedű társul, Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch az orgona és zongora hangzását vegyíti, Szilágyi Gyula karácsonyi koncertjén a Tenebrae Kórus is fellép, Olivier Latry a phil Blech Wien társaságában érkezik, és folytatódik Fassang László és Mácsai Pál közös estjeinek sorozata.

Bach - Duruflé - Szathmáry - 2020. október 5.

Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch - 2020. november 3.

Szilágyi Gyula és a Tenebrae Kórus - 2020. december 22.

Olivier Latry és a phil Blech Wien - 2021. január 20.

Orgona-sztorik IX. - 2021. április 1.

bérletvásárlás

Matinékoncertek: Operamatiné bérlet

Az opera varázslatos világát már 10-14 éves korban érdemes elkezdeni felfedezni. Az Operamatiné bérlet fontos zeneműveken keresztül kínál kapcsolódási pontokat a műfajhoz és általában a klasszikus zenéhez. Az előadások első fele játékos és interaktív beavatás a cselekménybe, a szereplők motivációiba és az adott műre jellemző zenei megoldásokba, a folytatásban pedig a zenéé a főszerep. Izgalmas, lebilincselő élmény – mert az opera szeretete nem korosztályfüggő!

Ruszalka, a vízitündér - 2020. szeptember 20.

Bruschino úr, avagy a jégkorszaki szakik - 2020. december 13.

Rossini: Hamupipőke - 2021. február 21.

Humperdinck: Jancsi és Juliska - 2021. április 25.

bérletvásárlás

Matinékoncertek: Érzelmek iskolája

Félelem, meglepetés, öröm, harag, szomorúság – a Müpa először nyitja meg a fiataloknak az Érzelmek iskoláját, ahol azt vizsgálják, hogy a különböző alapérzelmek milyen változatokban jelennek meg a klasszikus zene nagyjainál. A zenekari és hangszeres darabok mellett dalok is felhangzanak, a műsorvezető-moderátor, illetve a közreműködő zenészek pedig azt is elárulják, milyen eszközöket használt egy-egy komponista az érzelmek kiváltására.

Alapérzelmek a zenében - Harag - 2020. október 4.

Alapérzelmek a zenében - Félelem és meglepetés - 2020. november 8.

Alapérzelmek a zenében - Öröm - 2021. január 24.

Alapérzelmek a zenében - Szomorúság - 2021. május 16.

bérletvásárlás

 

 

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok