Csodák Palotája

A Csodák Palotája, Magyarország, Közép- és Kelet-Európa első „science center”-e, interaktív tudományos játéktere és szórakoztató központja, mely a graduális természettudományos oktatást kiegészítve informális, élményalapú módon tanít minden korosztályt.

kedvezményes belépőjegy

felnőtt belépőjegy

CSOPA Night

A Csopa témái, tematikái, az 5000m2-es játéktér eszközei és játékai, Öveges termi előadásai és kísérletbemutatói, különleges programjai minden esetben a tudományokhoz, és elsősorban a természettudományokhoz köthetőek, szakmailag hitelesek. Bár nem vagyunk iskola, kiemelten fontos számunkra az tudományos oktatás, nevelés: célunk, hogy kedvet csináljunk a természettudományok megismeréséhez tapasztalati úton, élménnyé tegyük a tanulást.

 

 

A CSODÁK PALOTÁJA MINDEN GENERÁCIÓNAK IGÉNYES, TARTALMAS IDŐTÖLTÉST KÍNÁL.

A 3 tematikus és terveink szerint időről időre változó kiállításainkkal, trendi, de a tudományhoz mégis köthető szabadulószobáinkkal, látványos és nem hétköznapi módon készült rövid filmjeinkkel a 10-12 évnél idősebb korosztályt, a kamaszokat, fiatal felnőtteket szeretnénk elérni, számukra olyan tartalmas és szórakoztató programokat szervezni, melyek hiánypótlóak a budapesti kínálatban. Bővebb, színesebb, interaktívabb tartalmat, a mostani meglehetősen szűk kereteket feszegető felvilágosító előadások helyett újfajta élményeket kínálunk.

 

AZ ELSŐ SCIENCE CENTER KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN.


A Csodák Palotája volt az első science center, azaz interaktív tudományos játszóház Közép- és Kelet-Európában.

1993-ban alapította az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Rubik Nemzetközi Alapítvány a Budapest Science Center Alapítványt, azzal a céllal, hogy hozzon létre egy úgynevezett „interaktív tudományos játszóházat”, ez volt eleinte a fordítása az angol nyelvben használt science center-nek. Ma sincs igazán jó kifejezés, illetve mostanában terjed a „tudományos élménycentrum” elnevezés, ami ezt elég jól visszaadja.

A Csodák Palotája név Öveges Józseftől származik, aki már a hatvanas években, amikor még a nagy science center-ek nem is léteztek, elképzelt egy ilyen intézményt, ahol interaktív módon ismerkedhetnek meg a látogatók – általa megcélzottan elsősorban a gyerekek - a tudomány „csodáival”, így el is nevezte az általa elképzelt intézményt Csodák Palotájának.

Azóta már sok science center nyílt Közép- és Kelet Európában. A bemutatott eszközök ötletei folyamatosan vándorolnak, de például a Bermuda henger egy olyan eszköz, amely először a Csodák Palotájában jelent meg.


AZ ELSŐ 6 HETES KIÁLLÍTÁS

1995-ben a Vasas teniszcsarnokban volt egy 6 hetes kiállítás, amelyet 130.000 látogató nézett meg ez alatt az idő alatt, ez győzte meg a támogatókat arról, hogy van igény egy ilyen intézményre. Mivel azonban egy ilyen állandó intézmény működtetése egy alapítvány számára meglehetősen nehézkes, ezért a BSCA és Rubik Ernő, mint magánszemély alapították a Csodák Palotája KHT-t. Néhány év után a működés már nem volt megoldható a kezdeti forrásokból. Dr. Tamás István, mérnök, közgazdász, az IBS rektora ekkor vált a társaság tagjává, és vállalta, hogy anyagilag és üzletvezetési szaktudásával is támogatja a továbbiakban a Palotát. A Csodák Palotája azóta önfenntartó!


A siker nem maradt el: A kezdetek óta már több, mint 3 millióan látogattak el hozzánk.


JELENLEGI HELYSZÍNÜNK

2017-ben Óbudán a két helyszín összeköltözésével testet ölt egy világszínvonalú, többféle tudományágat felölelő, minden korosztálynak programot nyújtó science center. A Csopa egy 5000 m2-es tudományos szórakoztatóközpont, több mint 250 játékkal, előadóteremmel és laborral, 3 élményvetítővel, 4 szabadulószobával, rendezvénytermekkel, lombikból iható koktélokkal, biliárdfoci pályákkal, különleges csocsókkal és 27 interaktív asztallal.

 

 

Egy hely, ahol mindenki gyermek lehet. Egy hely, ami összehozza az embereket. Egy hely, ahol a tudomány népszerű. Egy hely, ahol a szórakozás tanulás és a tanulás játék.

Szeretettel várunk Óbudára a Csopába, ahol játszva megismered a minket körülvevő csodálatos világot!

kedvezményes belépőjegy

felnőtt belépőjegy

CSOPA Night

 

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Zapisz się na newsletter

Otrzymuj powiadomienia o najnowszych wydarzeniach!

Drodzy Kupujący,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept