Program


The Broadway Songbook

The Broadway Songbook

George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern, Richard Rogers,Leonard Berstein világhírű slágerei Malek Andrea és a Trio Midnight koncertje.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. június 18. kedd, 19:30

The Broadway Songbook – ez a címe annak a koncertnek, amelyen a világhírű magyar zongorista-zeneszerző, Oláh Kálmán a Trio Midnight két másik kitűnő zenészével, Balázs Elemér dobossal és Egri János nagybőgőssel játszik, az est sztárvendége: Malek Andrea. A június 18-i koncerten például Leonard Bernstein, George Gerschwin, Cole Porter híres melódiái hallhatók a Duna Palota színháztermében.

A Trio Midnight stílusa elsősorban standardekre és Oláh Kálmán egyéni, különleges zenei világú kompozícióira épülő, a jazz anyanyelvének számító bebop-ot megőrző, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív „contemporary” jazz, melynek lényeges része a kollektív improvizáció.

Malek Andrea és a Trió Midnight több ízben nagy sikert aratott közös fellépéseiken, illetve Oláh Kálmán hangszerelőként is dolgozott Malek Andreával, például a Five Season Jazz formációMeenting Point című lemezén. Legutóbbi közös projektjükben Oláh Kálmán Michel Legrand slágereit dolgozta fel,amelyek olyan, híres filmekből valók, mint a Yentl, a Cheerbourg-i esernyők, az Egy nyáron át, a Thomas Crown affair.

A TRIO MIDNIGHT tagjai: Oláh Kálmán (zongora), Egri János (nagybőgő), Balázs Elemér (dob).

Az 1990-ben alakult együttes a mai magyar jazz három jelentős egyéniségét egyesíti egy formációban. Az együttest szinte indulása óta a legjobb fiatal magyar mainstream együttesként ismeri el a szakma és a közönség, ezt a véleményt a Német Jazzpódium kritikusa is megerősítette: „Trio Midnight um den Pianisten Kalman Olah – eines der herausragenden Klaviertrios Europas.” Azaz: a kritikus szerint a zongorista Oláh Kálmán körül formálódott Trio Midnight Európa egyik legkiemelkedőbb triója.

A mai, kiforrott Trio Midnight stílusa elsősorban standardekre és Oláh Kálmán egyéni, különleges zenei világú kompozícióira épülő, a jazz anyanyelvének számító bebop-ot megőrző, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív „contemporary” jazz, melynek lényeges része a kollektív improvizáció.

A trió az alakulása óta eltelt 23 évben jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. Már 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai nemzetközi versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. 2000-ben elnyerték a Magyar Rádió „eMeRTon” díját az év jazzegyüttese kategóriában.

Az együttes sokoldalúságának köszönhetően számos rangos európai fesztiválon és klubban léptek fel világhírű szólistákkal, például legutóbb a belgiumi Leffe-Dinant Jazzfesztiválon a világhirű amerikai szoxofonos, Joe Lovano játszott velük.

2005 decemberében megjelent lemezükön – melyen a jazz egyik legnagyobb, korszakalkotó szaxofonos egyénisége, Lee Konitz játszik velük – annak a nagysikerű koncertnek a felvétele hallható, a mely a belgiumi Dinant Jazz Nights fesztiválon hangzott el 2000-ben (Trio Midnight meets Lee Konitz: Live at Dinant Jazz Nights).

A Trio Midnightnak eddig öt albuma jelent meg, de a három kiváló zenész külön-külön is több lemezt készített. Olyan, világhírű muzsikusokkal játszottak, mint Pat Metheny, Frank Zappa, Steve Grossmann, Randy Brecker, Chris Potter, Tim Ries, John Patitucci, Jack DeJohnette, Ron McClure, Kenny Wheeler, Mark Murphy, Shelia Jordan.

Az együttes vezetője, a Liszt-díjas Oláh Kálmán nem csak előadóként, hanem zeneszerzőként is rangos elismerésekben részesült, 2006 szeptember 17-én a washingtoni Kennedy Centerben a legrangosabb amerikai jazz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composer's Competition fődíját vehette át. Ezt a díjat a több száz műből kiválasztott egyetlen legjobbnak megítélt kompozíciójáért kapta, amelyet a gálaesten Jacky Terrason, John Patittuci és Terry Lyne Carrington adott elő.

Oláh Kálmán nemzetközi szinten elismert zongoristaként és zeneszerzőként szenvedélyesen feszegeti a zene határait, Bach, Bartók és Sztranvinszkij művei a mai napig nagy hatással vannak rá. Több művet komponált már szimfonikus zenekarra és jazz formációra.

Nemrég, március 21-én óriási sikert aratott Oláh Kálmán szerzői estje a pécsi Kodály Központban, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével, Kovács László vezényletével. Oláh Kálmán előtte a Dán Rádió Big-bandjével, a legjobb európai big-bandnek tartott formációval játszott Koppenhágában, a saját szerzeményével és szólójával, majd április 9-én Párizsban, utána a belgiumi Dinantban lépett fel.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Kövess minket!


További ajánlataink


De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!