Program


Szentpétervári BALETT - Hattyúk Tava

Szentpétervári BALETT - Hattyúk Tava

A művészi hagyományokat és a mesteri tánctechnikát briliánsan ötvöző társulat képviseli mindazt, amitől az orosz klasszikus balett népszerűsége olyannyira töretlen maradt az évtizedek során, a rendszerváltás után is. Szigorú klasszikus elegancia mellett a XXI. század friss, légies atmoszférája teszi a Szentpétervári Fesztivál Balett előadásait felejthetetlenné – tökéletes koreográfia, arisztokratikus ragyogás, csillogó jelmezek és díszletek váltják valóra generációk legszebb meseélményeinek világát.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. november 11. vasárnap, 19:00

A három előadásból álló vendégszereplés a klasszikus balettrepertoár patinás mesterműveit mutatja be a széles közönség számára, amelyek igazi jutalomjátékot jelentenek a színpadi művészek és a közönség számára egyaránt – életkortól függetlenül.

A Diótörő, Pjotr Csajkovszkij gyönyörű muzsikájával a karácsony egyik legszebb tündérmeséjét eleveníti meg a fa alatt megelevenedő játékokról. A Csipkerózsika, amelynek feldolgozására maga Csajkovszkij is saját művészi csúcsteljesítményeként tekintett, a legszebb emberi értékek – szerelem, hűség, kitartás, jóra törekvés – himnusza. Az örök álomra kárhoztatott Csipkerózsika átkát csak az emberfeletti megpróbáltatásokat leküzdeni képes királyfi tudja megtörni, hirdetve a jó végső győzelmét a rossz felett.

A Hattyúk tava a nyugati tánckultúra és egyben az egyetemes emberi civilizáció egyik szimbóluma. Csajkovszkij legismertebb színpadi zenéje az örök művészi értékek panteonjában foglal helyett, amelyet minden művelt ember jól ismer. Ugyanakkor gyönyörű történetet dolgoz fel, a klasszikus koreográfia fantasztikusan virtuóz tánckettősöket tartalmaz, amelyek az ember lélek jó és rossz felének harcát elevenítik meg a csodálatos tündérmese keretében. Így a történet és a látvány számos rétege megérinti gyermekek és felnőttek lelkét egyaránt.

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!