Program


Muzsikás együttes és a Szászcsávási kórus
2

Muzsikás együttes és a Szászcsávási kórus

Budapest Folk Folk Fest 2012-Muzsikás és a Szászcsávási Kórus koncertje

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. május 11. péntek, 20:00

Nincs ember Magyarországon, de talán a világon sem, akinek még be kellene mutatni a Muzsikás együttest, hisz 35 éves munkásságukkal mindenkihez eljutottak, mindenkinek adtak valamit, megkerülhetetlenek.

Minden fellépésük, lemezük fontos esemény. Azon kevesek közé tartoznak, akik igazi rangot adnak a magyar és a közép-európai népzenének.
Évek óta elkötelezetten viszik a népzenét az iskolákba, hogy a közvetlen zenei élménnyel felkeltsék az érdeklődést a diákokban a magyar népzene vagy csak az igényes zene iránt.

Idehaza és világszerte rengeteg koncertet adtak, sokszor más-más zenei stílust képviselő zenészek, együttesek társaságában. Ezek az események minden esetben izgalmas alkalomként szolgáltak a különböző kultúrák egymásra találására, jól bizonyítva a zene egyetemességét.
A legigényesebb komolyzenei közönséghez is eljuttatták a magyar népzenét, s a világzene, népzene legjelentősebb nemzetközi díját, a WOMEX-díjat is átvehették.

Bármilyen furcsa, de a Muzsikás az idén előzőr lép fel a Budapest Folk Festen. Bár mindig az elsők között gondoltunk meghívásukra, de az elműlt két évben időegyeztetési okok miatt maradtak ki a programból. Most bepótoljuk egy igazán unikális koncerttel.
Az Bakát téri Assisi Szent Ferenc templom különleges miliőjében a legendás Szászcsávási Kórus társaságában - akik többek között a másnapi Szászcsávási nap főszereplői is - lépnek fel.

Ajánlatunk


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!