Program


Rózsavölgyi Classic: Kelemen Kvartett
2

Rózsavölgyi Classic: Kelemen Kvartett

Rózsavölgyi Classic: Kelemen Kvartett koncertje

Mozart, Beethoven, Kurtág művei a 2010-ben alakult zenekar előadásában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. május 25. péntek, 19:30

A Kelemen Kvartett 2010-ben alakult, és már az első év műhelymunkája után egyre rangosabb koncerttermek, fesztiválok vendége világszerte.

A vonósnégyes 2011 szeptemberében megnyerte a 4-ik Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját, 2011 júliusában a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei verseny Második és Közönségdíját és az egyik fődíjat, melyet a verseny történetében először nem a győztesnek adott át a versenytől független Musica Viva ausztrál menedzsment.

Olyan mesterektől tanulnak ill. vesznek magánórákat, mint Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Perényi Eszter és Miklós, Günter Pichler (Alban Berg Quartet), Takács-Nagy Gábor, Rolla János, Schiff András vagy Komlós Péter.

A kvartettet a Kokas - Kelemen házaspár alapította Kokas Katalin húgával, Dórával, kivel több, mint 10 éve kamaráznak együtt valamint zeneakadémiai növendékükkel, Homoki Gáborral. Az együttes különlegessége, hogy mindhárom hegedűs brácsázik is, gyakran cserélgetve a 3 szólamot megismerve belülről a művek háromnegyedét.

A vonósnégyes 2010 nyarán elkészítette első stúdió-DVD felvételét melyet a 2011 tavaszán megtartott 3 koncertes Régi Zeneakadémiai Alma Mater koncertsosrozatuk élő felvételei követtek.

Olyan művészekkel játszottak együtt, mint pl.: Joshua Bell, Rados Ferenc, Lendvay József, Pekka Kuusisto, Nicolas Altstaedt, José Gallardo, Maxim Rysanov vagy Frankl Péter.

Az együttes eddig Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában, Szlovéniában, Ausztriában, Horvátországban Németországban s Kínában koncertezett, 2011 tavaszán volt bemutatkozó amerikai koncertturnéjuk.

Amerikai sikereik után azonnal visszahívást kaptak 2-ik Észak-Amerikai turnéjukra 2011 novemberében olyan állomásokkal, mint pl.: New York, Dallas és Los Angeles. 2012-ben meghívást kaptak a Lockenhaus Fesztiválra rezidens kvartettként és a berlini Filharmóniába egy bemutatkozó koncertre s lemezfelvételre, 2013-ban a londoni Wigmore Hallban és a South Cork-i Fesztiválon debütálnak, valamint Hollandiában többek között olyan művészekkel adnak koncertsorozatot, mint Steven Isserlis és Gidon Kremer. 2014-ben pedig egy 3-hetes ausztrál s egy 3 hetes kínai turnéjuk lesz.

A Kelemen Kvartetthez fűződik Steve Reich Triple Quartett-jének magyarországi, s Kurtág György Six Moments Musicaux-jának ausztráliai bemutatója. Kocsis Zoltán felkérte a vonósnégyes tagjait, hogy vendégként vezessék a Nemzeti Filharmonikusok szólamait olyan művekben, mint pl.: Richard Strauss – Imígyen szóla Zarathustra és Sosztakovics: Első zongoraverseny.


„Rózsavölgyi műkereskedését oly pompásan díszíté föl, miszerint azt méltán lehet bolt szalonnak nevezni” (Budapesti Hírlap, 1853.)

A cég 1994-ben újra magántulajdonba került. Az új tulajdonosok célul tűzték ki annak a sokrétű tevékenységnek a folytatását, amely a cég korábbi működését jellemezte. A célt a cégcsoporthoz csatlakozó Pentaton Koncert és Művészügynökséggel - a rendszerváltozás utáni első és legnagyobb művészeti menedzserirodával - közösen meg is valósították. Az ügynökség foglalkozik ugyanis Mikósa Erika, Érdi Tamás menedzsmentjével a Budapesti Operett Színház külföldi fellépéseivel, de megszervezte többek közt Rolando Villazón vagy Pierre Boulez magyarországi fellépéseit is. A Rózsavölgyi Kiadó pedig olyan hiánypótló zenei témájú kiadványokat jelentetett meg, mint a Képes Magyar Zenetörténet, vagy Erkel Ferenc operapartitúráinak összkiadása.

A Rózsavölgyi Zeneműbolt Pest legrégibb üzlete, amely 162 éve végzi ugyanazt a tevékenységet mind a mai napig. Érdemeinek elismeréséül 2001-ben megkapta a „Pro Urbe Budapest” 2012-ben pedig a „Pro Civibus” díjat.

Az épület fennállásának 100. évfordulójára átalakult, megszépült a bolt és azzal egybenyitva április 11-én, a költészet napján - Zimányi Zsófia művészeti vezetésével - megnyílik a Belváros új kávéháza és művészeti központja: a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, amelyet Rogán Antal, Belváros – Lipótváros polgármestere nyit meg a nagyközönség számára.

A napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazz koncertek, könyvbemutatók és gyerekprogramok, Cimbora Klub szerepelnek.

Az április 11-én, a költészet napján Tóth Krisztina, Kemény István költők és Miklósa Erika operaénekes közös estjével nyit a Rózsavölgyi Szalon. A nyitóhéten megrendezésre kerülő PÁR-BESZÉD című zenés irodalmi sorozatunkon vendégeink lesznek a Magvető kiadó szerzői: Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Darvasi László, valamint Udvaros Dorottya színművész, Lukács Miklós cimbalomművész, és Érdi Tamás zongoraművész.

A június közepéig tartó nyitószezon színházi premierje Anna Gavalda: Szerettem őt című regényének színpadi adaptációja, - amelyet Szántó Erika rendezett - Györgyi Anna és Szilágyi Tibor előadásában. Vendégünk lesz továbbá: Falusi Mariann, Jordán Tamás, Bársony Bálint és sokan mások.

A szombati gyerekprogram keretében a Rózsavölgyi Szalon ad otthont az újrainduló Cimbora Klubnak. A klub célja egy olyan állandó ifjúsági kulturális műhely létrehozása, amely összehangolt programsorozat szervezésével rendszeresen várja kisiskolás korú látogatóit. Itt forgatjuk a Magyar Televízió Cimbora műsorának részleteit, ahol művészeti életünk legkiválóbb képviselőinek közreműködésével készül a sorozat.

A Rózsavölgyi Szalon a magyar művészeti élet otthona szeretne lenni – egy igazi szellemi találkozóhely – olyan közösségi tér, ahol mindig történik valami, mindig jó a társaság és ahova visszavágynak vendégeink.

Asztalfoglalás: http://szalon.rozsavolgyi.hu/kavezo/asztalfoglalas.html

www.rozsavolgyi.hu

Ajánlatunk


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben volt a Református Nagytemplomban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!