Program


Nagykárolyi Öröm Fesztivál - Hetijegy
3

Nagykárolyi Öröm Fesztivál - Hetijegy

Létezik egy város, persze nem Meseországban. 80 méter alatta a föld, az alatt pedig űr. Nagykároly. Húszezer fő. Gyönyörű nők, aminek Petőfi érzékei ma is nagyon örülnének, hiszen himbálóznak rövid szoknyákban, fehér kalapban. Holdjárókban, pirosan kivillanó melltartópánttal, dúsan sétálják át pár négyzetkilométeren a járdaköveket, néha fel-fel szakadó harisnyákban.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2010. augusztus 5. csütörtök, 13:00

Mi lehet a gond a törékeny városunkkal? Huzatos, az anyaország csodás párhuzama a közelségével incselkedik vele, Románia bizonyos fejlődése pedig túl messze fekszik, és gazdasága, politikája zavaros? A kultúra. Ha nem is a hagyomány, ami meglovagoltatja a polgárt a kastélykertben, még csak az elhanyagolt színház és a szétesett mozi sem, hanem egyszerűen a kulturális fejlődésnek nincsen kontinuuma. Identitásbeli problémák nem akadnak semmilyen téren sem. A magyar ajkú szalad egy rövidtávot, egy magyar ízű rendezvényre, a román kicsit keletebbre, ahol a fekete tenger szele erősebben csapja meg. Mi a baj? – kérdezem. Kell ide valami! - mondom. De megelőzött egy férfi, aki kijelentette: „ Rendezzünk fesztivált! ” Ő azaz ember a városban, Hagen Roland, aki üzemeltet egy Termál Strandot és szórakoztat jó néhány fiatalt, de most a dobókockán túl álmodta magát és magyarországi kezek után nyúlva beindította a földrengés, veszélyes kis városunkban a kultúrát. A jó szájízt, az örömöt, a humort és a finom zenét, amire az erdélyi is elvágyódóan büszke. Esős a nyár, a port is szembe fújja a szél, de Nagykárolyban mégis süt a Nap. A termálvíz strandján pálmafalevelek meredeznek a medencére, vízben pancsolók fölé, akik koktélt isznak benne. Petőfi múzsáinak fenekét a nap barnítja mediterránra a homokban, akik esténként ugyanott táncolnak mezítláb, tüzes fáklyák homályában. Finom ételek illata kavarog délibáb - citromos vodkákat szürcsölők orra alatt. Mögöttük egy tiszta terület.

A Fesztivál Augusztus 4.-től 8.-ig. Quimbyvel, Ritmo Latinoval, Bakáts Tibor tilossával… Megálmodtuk ide a kultúrát, amit nem kenyerez le se állampolgárság, se semmi, ha azt mondjuk, hogy a kultúra összetartozás, miközben várjuk a Nagykárolyi Öröm Fesztiválra barátainkat.
 

Ajánlatunk


Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!