Program


Zétényi Tamás - Dargay Marcell
2

Zétényi Tamás - Dargay Marcell

Zétényi Tamás (cselló), Dargay Marcell (zongora) komolyzenei koncertje.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. február 27. péntek, 19:00

Műsor:

John Cage: In a landscape
Schubert: Arpeggione-szonáta
Stockhausen: Klavierstück IX

- szünet -

Durkó Zsolt: Psicogramma
Kurtág György: Jelek, játékok, üzenetek csellóra - válogatás
Brahms: e-moll szonáta

Zétényi Tamás

Gordonka tanulmányait öt évesen kezdte a XII. Kerületi Zeneiskolában. Alapfokú tanulmányi alatt második helyezést ért el a Friss Antal Országos Gordonkaversenyen. 2000-től a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytathatta tanulmányit, ahol Párkányi Tibor és Baráti Eszter voltak a tanárai, irányításukkal 2004-ben első helyezést ért el a Starker János Országos Gordonkaversenyen. 2004 és 2009 között a Zeneakadémia hallgatója volt, ahol Onczay Csaba, majd Koó Tamás oztályában tanulhatott. Egyetemi évei alatt egy szemesztert a berlini UdK-n töltött vendéghallgatóként, majd 2007-ben a New York Állam-beli Bard Colledge-on tanulhatott fél évig. Konzervatóriumi évei alatt végig játszott az iskola zenekarában, később az Óbudai Danubia Zenekarban kisegített, illetve játszott az Európai Ifjúsági Szimfonikus Zenekarban.Számtalan hazai és külföldi mesterkurzuson vett részt, többek között Peter Wiley, Heinrich Schiff, Wolfgang Boettcher, Irene Sharp, Guido Schiefen, és Varga István vezetésével.

Dargay Marcell

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán Vidovszky László, zeneelmélet szakán pedig Komlós Katalin tanítványaként végzett 2004-ben. Tanárai voltak még Fekete Gyula, Jeney Zoltán, Serei Zsolt és Wilheim András.

2003-2005 között a Magyar Állami Operaház korrepetitoraként dolgozott, 2004 óta pedig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelmélet-tanára. 2003-ban Tristan Murail, Christian Wolff, Alvin Lucier és Frederic Rzewski irányításával három hetes zeneszerzés-kurzuson vett részt a csehországi Ostravában. Művei Magyarországon kívül elhangzottak már az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Csehországban. 2005 óta a Szerzői Jogvédő Hivatal alkotói támogatásban részesíti.

Több műve neves fesztiválok - Budapesti Őszi-, illetve Tavaszi Fesztivál, Korunk Zenéje, Making New Waves - felkérésére készült. Több színházi kísérőzenét is komponált a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Színház és Filmművészeti Egyetem és az Ódry Színpad számára. Kortárs művek előadójaként gyakran szerepel mint zongorista, több rádió-, illetve tv-felvétele készült kamarazenészként és szólistaként egyaránt.

Szólistaként bemutatta többek között Bozay Attila Improvizációk No.3 című művét a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal, Bánkövi Gyula Sodrás című darabját a Matáv Zenekarral, és Vidovszky László 405-jét a Componensemble kíséretével. 2000 óta kétzongorás duóként lépnek föl Dinyés Dániellel, több magyar zeneszerző - Fekete Gyula, Kondor Ádám, Horváth Balázs, Futó Balázs - írt számukra műveket. 2007-ben az Editio Musica Budapest megjelentette First Words After The Last és Városligeti fasor 33. című darabjait.

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyen 2009-ben "An[a]them[a]" című művével a döntőbe jutott, 2011-ben Circ(u)s című kompozíciójával elnyerte a kamarakategória III. díját.

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!