Program


Snétberger Ferenc és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje Rolla János vezetésével
2

Snétberger Ferenc és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje Rolla János vezetésével

Snétberger Ferenc hosszú utat tett meg Salgótarjántól a nemzetközi hírnévig. Meredeken ívelő karrierje több mint három évtizede tart. Saját hangot keresett. Egy összetéveszthetetlen, bensőséges hangot, amelyben a klasszikus zenei előképzettség, a roma hagyomány, a flamenco és a jazz egyszerre van jelen.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. szeptember 2. szerda, 19:00

Snétberger Ferenc Quartet: Snétberger Ferenc gitár, Oláh Tzumó Árpád billentyű, zongora, Barcza Horváth József basszusgitár, bőgő, Toni Snétberger dobok és a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai.
Snétberger 1995-ben, a holokauszt 50. évfordulójára komponálta „In memory of my people” (Népem emlékére) című, gitárra és nagyzenekarra írt művét, melyet népének ajánlott. A darab, melyet a hagyományos roma dallamok ihlettek, erőteljes véleménynyilvánítás az emberi szenvedés ellen. Ezen az estén a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekarral mutaja be.
A Kossuth-díjas Snétberger Ferenc, a műsor második felében, rendkívüli muzsikusokból álló Quartetjével áll a színpadra. A Berklee hajdani ösztöndíjasát, Oláh Tzumo Árpádot aligha kell bemutatni a hazai közönségnek, ahogy a Fesztiválzenekar, egykori bőgősét, a számos jazzversenyen díjazott Barcza Horváth Józsefet sem. Toni Snétberger nem csak jazzdobosként, hanem színészként is ismert Németországban. 2011-ben megalapította a Snétberger Zenei Tehetség Központot, amely hátrányos helyzetű gyerekek zenei képzésével foglalkozik. Az esten bemutatja az iskola tehetséges hallgatóit is.

Program
Snétberger: „Népem emlékére” – Liszt Ferenc Kamarazenekar és Snétberger Ferenc
Jazz & more – Snétberger Ferenc
Quartet és a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult. Közel fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában, nagy fesztiváljain, de eljutottak az Egyesült Államokba, Japánba, Dél-Amerikába, Indiába és Kínába is.

Koncertjeiken és lemezeiken olyan kiváló szólistákkal muzsikáltak együtt, mint Szvjatoszlav Richter, Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal, Igor Ojsztrah, Henryk Szeryng, Isaac Stern, Msztyiszlav Rosztropovics, Vagyim Rjepin, Kocsis Zoltán, Maurice André, Martha Argerich, Pierre Fournier, Heinz Holliger, Schiff András, Pauk György, Frankl Péter, Hansjörg Schellenberger, Vagyim Rjepin, Starker János, Midori vagy a Laredo Trio.
A zenekar eddig több mint 200 hanglemezfelvételt készített a Hungaroton, az Erato, a Teldec, az EMI, a Quintana és a CBS-Sony Classic kiadókkal. Párizsban három alkalommal nyerték el a francia Académie du Disque nagydíját és Magyarországon több felvételük kiérdemelte az Év Hanglemeze címet.
Rolla János a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapító tagja, koncertmestere, 1979 óta művészeti vezetője. Érdemes művész, többek között a Pásztory-díj a Kossuth-díj, Weiner Leó Emlékdíj kitüntetettje, valamint a francia kormány a művészetek kategóriájában a Becsületrend Lovagja címmel tüntette ki. Egész pályafutása során arra törekedett, hogy a magyar vonóshagyományok méltó folytatója legyen, és művészetével tovább öregbítse hírnevünket a világban. Ezen az estén saját műsoruk után Snétberger Ferenccel együtt adnak koncertet.

Program
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes, Op.13 (vonószenekari változat)
Prokofiev: Nyitány héber témákra

Ajánlatunk


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!