Program


RS9 OFF: Mátka

RS9 OFF: Mátka

HEROLD ESZTER: MÁTKA

MÁTKA /EN: MATKA/

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. október 9. péntek, 18:00

Mátka – a férfi kedvese, magyarul. Ékezet nélkül ugyanez a szó szláv nyelvekben édesanyát jelent.

A gyerektelenség motoz bennem. Elkészültem és felkészültem, a testem, a szenzorok, az ölelés, ringatás önkéntelen mozdulatai jeleznek, mégsem történik semmi, nem érkezik belém, nem hozza férfi el. fegyelmezetten, békével figyelem azt, ami zajlik: a fiziológiai és pszichés várakozást, a lassú testi és lelki eróziót, amit ez a hosszú ádvent okoz.

A 10 perces szóló tanulmány egy egész éven át zajló összművészeti projekt része. A 2013 tavaszán megszületett alkotói elképzelés mentén két fotósorozat készült már e hiány-témakörben. Magyar kortárs költőkkel és képzőművészekkel tervezek együtt dolgozni tovább, akik reflektálnak a témára, a már elkészült fotókra és tánctanulmányra, továbbgondolják és fűzik azt, hogy a projekt zárásaképpen kilenc tánc ikon készülhessen el majd – közülük egy a MÁTKA, s egy újabb gondolat a HAJLÉK – szintetizálva az addigi kutatómunka és közös gondolkodás mentén gyűjtött verbális és vizuális nyersanyagot.

Herold Eszter:

herold eszter vagyok. komoly figyelemmel a táncolást 12 éve követem. gyerekkoromban is volt ez-az, de azok közé tartozom, akik a valódi eszmélés idejétől fogalmazták meg magukban, immár szinte felnőtt fejjel elhivatottságukat. a testem így híján van a 4-5 évesen játszi könnyedséggel birtokba vett akrobatikának, ritmikus sportgimnasztikának és fűzfa ringású s hajlékonyságú balett tudásnak. a küzdelem a plasztikus, íves, parttalan mozdulatokért így nagyobb volt és tétesebb, mint sok más táncosnál. tudásomat több mozgásrendszer hosszabb-rövidebb ideig tartó tanulmányozásából gyúrtam össze. bázisomat a kontakt technika adta szabadság és érintő, súlyt adó-fogadó kommunikációja adja, melyet kiegészítik a limón, graham, horton és release technikák testérzetei, a mozdulatművészet plasztikussága és harmóniatana, a butoh figyelme és átlényegüléseinek alázata, a néptánc, a flamenco ritmusképletei és számolatlan kalandozások még a mime, pantomim, színészmesterség világában.

magyarországon élek. tanítok és táncolok. a legelszántabb tanítványokból közvetíteni képes és akaró társulatot szervezek. bízom benne, hogy oktató munkám időt és teret hagy lélegezni, figyelni és leképezni, alkotó munkámat s munkánkat folytatni és kiteljesíteni. az átadott tudás is így válhat hitelessé és igazán felszabadítóvá.

Az előadás hossza: 15 perc

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!