Program


Roberta Milevoj (HR): Roberta Again L1danceFest

Roberta Milevoj (HR): Roberta Again L1danceFest

A Robert Again Roberta Milevoj új táncelőadása, ami a természeti tér érzelmi tapasztalatára irányuló újraformálásának a lehetőségeit vizsgálja mesterséges környezetben, az előadói térben.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 21. vasárnap, 18:00

Ahogyan az előzőből áthaladunk az utóbbiba, az az anyag, ami a természeti térbeli létből származik, átalakul. Speciális zenei háttérrel kísérve, ez a megváltozott táncanyag az előadás új idő- és térperspektíváját nyitja meg.

Az első, természeti tér csupán olyan hely, ahonnan az inspirációnkat merítjük egy másik, mesterséges térhez?
Lehetséges egy teret egy másik térré fordítani?
Megváltozhat-e egy tér csupán az által, hogy megváltoztatjuk a rá irányuló figyelmünket?
Lehetséges egy harmadik, képzeletbeli tér létrehozása a fizikai memóriánk reaktiválásával?
Amit látunk, az ténylegesen az, ahogy látjuk?

“Hiszem, hogy a test, mint a természet, ha egy olyan térben találja magát, amit ritkán használnak alkotóanyagként, akkor a szokásos alkotóeszközöknek a hiányával kell szembenéznie. Ebben a helyzetben, a körülmények, melyek között az előadás készül, megváltoznak az alkotás befogadásával együtt. Két tapasztalat összehasonlítása érdekelt: hogyan figyelhető meg az ember személyes természet-percepciója a koreográfián keresztül, és hogyan lehet bánni a természetessel az előadás közben.
Roberta Milevoj

„Úgy döntöttem, hogy részleteket örökítek meg abból, hogy Roberta mozgását figyelem. Próbáltam úgy csinálni, mintha egy általános terepfelvételt készítenék. Ekképpen a felvételek zenei jelekké váltak.”
Nenad Sinkauz

Roberta Milevoj
1979-ben született Pulában. 1998 óta előadóként és táncosként dolgozott számos olyan előadásban, amit a következő társulatok és független csoportok hoztak léttre: Montažstroj, Liberdance, Zagreb Dance Company, Contemporary Dance Studio, Tala, Sodaberg Company, Marmot, dance_lab collective és mások. Különféle koreográfusokkal és rendezőkkel dolgozott: Matija Ferlin, Borut Šeparović, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva, Keren Levi, Matija Debeljuh, Tomislav Feller, és mások. Mint szerző, 2005 óta alakítja saját koreográfusi pályáját és számos független, együttműködésen alapuló produkciót jegyez:TRIO (2005), materijal248 (2009), Roberta,Roberta (2011), Rachel&Sonny (2012), Roberta Again (2013), & (2012). 2010-ben neki ítélték a Horvát Színművész Díjat a legjobb női táncos kategóriában az ONFORMANCE-ban nyújtott alakításáért. 2011-ben elnyerte a Produceri Díjat a 28. Tánchét Fesztiválon a Roberta, Roberta című alkotásáért. 2013-ban jelölték a Teatar. Hr Közönségdíjára az Év Női Előadója kategóriában. 2014-ben csatlakozott az apap-hoz – a Performing Europe nemzetközi projekthez. Kortárstánc tanárként is dolgozik. Pula és Zágráb között él és dolgozik.

Ajánlatunk


házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!