Program


Polska Jazz - 3. Lengyel Jazz Fesztivál: Pink Freud

Polska Jazz - 3. Lengyel Jazz Fesztivál: Pink Freud

A basszusgitáros Wojtek Mazolewski által 1998-ban alapított, kiemelkedő hangszeres szólistákból álló Pink Freud kvartett a lengyel kultúra egyik legkeresettebb zenei exportcikkévé vált az utóbbi években.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 13. péntek, 21:00

A zenekar nagymértékben hozzájárult a lengyel jazz publikum generációváltásához: zenei függetlenségük révén újraértelmezték a jazzt, s megnyitották a műfajt az igényes fiatal közönség felé is. Zenéjük messze túlmutat a jazz hagyományos improvizációs kánonján. A megszokott hangszerek gyakran elektronikával dúsított használatával képesek a punk és rock, a drum’n bass, jungle és a dub, vagy akár a kísérleti elektronikus zene egymásközti átjárhatóságát megteremteni. A határok e tudatos átlépését a legmagasabb szintű kollektív rögtönzéssel elegyítve a Pink Freud hihetetlenül energikus, ugyanakkor finom dallamokkal teli zenei környezetet teremt.

A Pink Freud jó néhány rangos díj birtokosa, Monster of Jazz albumuk 2010-ben a Lengyel Rádió 3-as csatornáján Az Év Felvétele címet érdemelte ki; a legendás lengyel Jazz Forum magazin JazzTop felmérésén háromszor is a legjobb elektromos zenekarnak választották meg őket; az Association Melomani pedig a Jazz Oscart ítélte oda nekik, csak hogy néhány példát említsünk.

A zenekar több némafilmhez is írt zenét, ezek közül a legsikeresebb a Henryk Szaro Erős Ember című alkotásához komponált művük volt. A film 2011-es londoni Barbicane-beli premierje hatalmas sikert aratott, a zenét a Pink Freud élőben adta elő a vetítés alatt.

A 2012-es Sziget Fesztiválon adott koncertjükkel a holland Best Concert Of Festival Chart listán a Roots mögött a 2. helyen végeztek, megelőzve olyan sztárokat, mint Snoop Dogg vagy a Korn. 2012 őszén Monster of Jazz Japánban is megjelent. 2013-ban a Horse and Power albumot három hatalmas turné keretében mutatták be Lengyelországban, Csehországban, Kolumbiában, Argentínában, Brazíliában, Koreában és Japánban. Távol-keleti turnéjuk koreai állomásán tízezres tömeget hoztak lázba a Jarasum jazz fesztiválon, míg Japánban a szigetország híres tenorszaxofonosa, Kadota „JAW” Kousuke volt koncertjeik különleges vendége.

A tavalyi 2. Lengyel Jazz Fesztivál egyik csúcspontja volt a zenekarvezető másik zenekara, a Wojtek Mazolewski Quintet által adott koncert az Opus Jazz Clubban.

Közreműködik:

Wojtek Mazolewski - basszusgitár
Adam Milwiw-Baron - trombita, elektronika
Karol Gola - baritoneszaxofon
Rafal Klimczuk - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt is foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!

Tel: (+36 1) 216 7894

 

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!