Program


Parasztopera

Parasztopera

Mit tesz Pintér Béla az író, egy a nagymamája által a Szabadszállás környéki emberekről mesélt történettel? Kibontja belőle és össze is ereszti a meséből írt librettójában az ellentétes világokat. A klasszikus-folklorisztikus szenvedélytörténetet western-romantikával keveri és az egészet a mai magyar vidék rögös talajára helyezi, hadd nevessünk!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 29. péntek, 19:00

Parasztopera
Igazi csemege a kortárs dráma kedvelőinek

Mit tesz Pintér Béla az író, egy a nagymamája által a Szabadszállás környéki emberekről mesélt történettel? Kibontja belőle és össze is ereszti a meséből írt librettójában az ellentétes világokat. A klasszikus-folklorisztikus szenvedélytörténetet western-romantikával keveri és az egészet a mai magyar vidék rögös talajára helyezi, hadd nevessünk! Aztán Darvas Benedek zeneszerző barokkos-rockos-népzenei motívumokból építkező nagyoperát írt belőle. És ezzel a humornak egy utánozhatatlanul bizarr és groteszk elegyét hozzák létre, egy briliáns stílusparódiát. Van benne a népszínműtől a melodrámán át, a musical érintésével a klasszikus operák kötelező elemeiig minden, ami ahhoz kell, hogy egy szabadszállási tragikus ballada, sírva nevettessen minket.

2014/2015-ös Évad szerzője programsorozatunk középpontjában a rendezőként, színészként és társulatalapítóként is elismert Pintér Béla áll, akinek egyedi stílusa különleges színt képvisel a kortárs magyar drámairodalom palettáján. Az utóbbi tíz év egyik legmarkánsabb független színházi alkotója a legrangosabb európai fesztiválokon képvisel a magyar színházművészetet, miskolci bemutatkozása igazi csemege a kortárs dráma kedvelőinek.
 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!