Program


Nemzeti Vágta 2014

Nemzeti Vágta 2014

Nemzeti Vágta 2014. Lovasgála Budapesten. A Nemzeti Vágta magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, hagyományőrző országos kulturális esemény.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 21. vasárnap, 9:30

Minden országnak megvannak a maga nemzeti hagyományai, melyek mind a mai napig áthatják, színesítik az adott kultúrát, és formálják a világ más népeiben, róluk kialakult képet: Brazíliában a Rió-i Karnevál, a szamba iskolák felvonulása, Németországban, Münchenben a Sörfesztivál, Olaszországban a Velencei Karneválon, a maszkos felvonulás, vagy Sienaban a Palio.

Természetesen, nekünk, magyaroknak is megvannak a magunk nemzeti tradíciói, melyeket, ha megfelelő módon felelevenítünk komoly turisztikai vonzerőt jelenthetnek. Ezek közül az egyik, igen régi és mélyen gyökerező hagyományunk, népünk lovas kultúrája.

A Nemzeti Vágta a magyar városok, falvak ünnepe; célja, hogy a nemzeti lovas hagyományt felelevenítse, új tartalommal gazdagítsa, és nagyszabású kulturális fesztivált hozzon létre.

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő, nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény.

A Nemzeti Vágtán a magyar települések által nevezett lovak és lovasok, mérkőznek meg szeptember 20-22 között, Budapesten, a Hősök tere körül, ehhez méltó látványos és emelkedett körülmények között.

A hat évvel ezelőtti elképzelés mára már hagyománnyá ért és az esemény évről-évre több hazai és külföldi látogatót vonz. A rendhagyó helyszínével igazi kuriózum a nemzetközi rendezvények között, ugyanis nincs még egy olyan példa a világban, hogy egy olyan frekventált turisztikai látványosság mint a Hősök tere, adjon helyet egy lovas eseménynek.

És nincs még olyan összetett fesztivál hazánkban, mely több száz települést mozgatna és közel száz településnek adna bemutatkozási lehetőséget a Főváros szívében.

A vidéket felhozzuk a Fővárosba és a fesztivál idejére egy kis Magyarországot varázsolunk az Andrássy úti Vágta Korzóra.

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!