Program


xMozart!
19

xMozart!

Lévay Szilveszter és Michael Kunze vérbeli musicalje a Budapesti Operettszínház legendás előadásai közé tartozik. Bécs, Hamburg, Tokió és Oszaka után érkezett Budapestre 2003-ban - és itt is visszaigazolta az előzetes várakozást! Sikert, méghozzá óriási sikert aratott, nézőink nem véletlenül követelték vissza!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. január 10. vasárnap, 15:00

A XX. sz. vége felé kialakult Mozart-láz felfedezte a zeneszerző szélsőséges, lázadó személyiségét, és jó pár műalkotást eredményezett. Ezek közül kiemelkedik az Amadeus film- és színpadi változata, valamint Lévay Szilveszter Mozart!-ja. Utóbbi új szempontok szerint közelít a hőshöz: Wolfgangot szinte mai fiatalként kezeli, aki képtelen elviselni az atyai uralkodást, a császárvárosi intrikákat - s miközben így harcban áll a külvilággal, belül sincs békéje, gyermekkori énje, a zseniális Amadé minden mozdulatát befolyásolja, s nem engedi szabadon.

Érdekes, változatos, nagyon mai, nagyon emberi történet egy fiatalról, aki harcol saját meggyőződéséért, a szerelméért, a szabadságáért… Aki nem bírja a megaláztatásokat, és nem akar beleilleszkedni a világ unalmas viselkedési sémáiba, s akit úgy hívnak: Mozart!

Nagyformátumú látvány, szélsőségesen erős táncok, valóságos és vizionárius elemek.  Izgalmas musicalzene, áradó, slágergyanús dalokkal fűszerezve, régi és új kedvencekkel a színpadon.

Nézzük, hallgatjuk, és magunkra ismerünk benne! Ilyenek lennénk - ha mernénk!


Közreműködik: a Musical Együttes, a Színház Zenekara

Eredeti produkció: Vereinigte Bühnen Wien
Színpadraállítási jogok világszerte: VBW International GmbH, Linke Wienzeile 6., 1060 Bécs, Ausztria, e-mail: international@vbw.at, web: www.vbw.at
Ősbemutató: 1999. október 2., Theater an der Wien/Vereinigte Bühnen Wien (VBW)
Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!