Program


MÁV Festetics/2.

MÁV Festetics/2.

Festetics-bérlet 2.
Nem először kerül sor szerenád-estre a Festetics Palota falai között.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. április 17. péntek, 18:00

W. A. Mozart: Kis éji zene K. 525
B. Britten: Szerenád tenor hangra, kürtre és vonósokra, op. 31
J. Suk: Vonós szerenád

Közreműködik: Mark Wilde (ének), Kovács Gergely (kürt)
Vezényel: Csaba Péter

Nem először kerül sor szerenád-estre a Festetics Palota falai között. Ez a miliő, a régi korok előkelő zenés estélyeinek jellegzetes helyszíne szinte csábít arra, hogy e régi-új műfaj gazdag irodalmából válogassuk össze a koncert műsorát. A szerenád-irodalom három méltán híres, nagyszabású műve hangzik el hangversenyünkön. Mozart Kis éji zenéjét még a zene iránt nem érdeklődők is ismerik. A mindössze négy szólamra komponált mű nemes egyszerűséggel a zeneszerzői művészet egyik csúcspontja. Benjamin Britten a II. világháború tragikus időszakában komponálta életművének egyik kiemelkedő darabját, a Szerenádot. Klasszikus angol költők verseit zenésítette meg, a tenor szólót pedig különleges hangszínű együttes, egy szólókürttel kiegészített vonós zenekar öleli körül. Gyönyörű zene, amely különleges feladatot jelent mindkét szólista számára. Josef Suk cseh hegedűművész és zeneszerző Dvořák tanítványa volt, tanárához hasonlóan maga is a cseh nemzeti zene elkötelezettje. Szerenádja gyakran szerepel a híres vonós zenekarok műsorán. A kürtszólót zenekarunk szólókürtöse, Kovács Gergely adja elő.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

ÚJRA GAMER SYMPHONY! A Budafoki Dohnányi Zenekar fergeteges, nagy sikerű, látványos game music show-ja június 9-én az MVM Dom-ban.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!