Program


Kruppa Quartet hangversenye, Haydn, Liszt
3

Kruppa Quartet hangversenye, Haydn, Liszt

„Quartettissimo” 5. Európai Vonósnégyes Fesztivál
2014. szeptember 19-20-21. Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 21. vasárnap, 17:00

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély felújított koncertermében a Károlyi József Alapítvány 2014. szeptember 19-20-21-én szervezi meg a « Quartettissimo » 5. Európai Vonósnégyes Fesztivált.

Minden évben a Fesztivál célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra terjesztését, megismertetését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre, valamint a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, egyben fiatal zenészek számára nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítására, hiszen minden évben külföldi művészek is részt vesznek a rendezvényen. 2014-ben a Fesztivál az Európai Kulturális Örökség Napjai keretein belül zajlik.

A program keretében három esti koncert kerül megrendezésre neves hazai és külföldi vonósnégyesek közreműködésével. Szeptember 19-én, pénteken a Quatuor van Kuijk (Franciaország) lép fel. Az együttes tagjai jelenleg a madridi Escuela Superior de Mùsica Reina Sofia növendékei, akik a Madridi Nemzetközi Kamarazenei Intézet (IIMCM) támogatásában részesülnek. A kvartett Haydn-, Webern-, Nishimura- és Debussy-darabokat játszik. Ezt megelőzően, a délután folyamán a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola növendékeivel találkozik, hogy tapasztalatot cseréljenek a fiatal zenészekkel. Szeptember 20-án, szombaton az érdekfeszítő, fiatal (2010 alakult) Kelemen Quartet játszik, amely felvillanyozó fellépéséért és rendkívül interaktív játékáért elismerésben részesült, Purcell és Beethoven egy-egy művét, valamint a világhírű Perényi Miklóssal Schubert híres C-dứr vonósötösét adja elő. Szeptember 21-én, vasárnap a Kruppa Quartet, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeiből álló együttes ad koncertet (Haydn, Bartók), amely második alkalommal vendége a Fesztiválnak.

A szombat reggeli és délutáni, ingyenes diákkoncerteken közreműködnek a budapesti Fasang Árpád Zeneiskola és a Hubay Jenő Zeneiskola, valamint a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI egykori és jelenlegi növendékei. Ezzel együtt az Alapítvány szeretne hozzájárulni a folytonosság fenntartásához a vonósnégyesek nagy magyar tradíciójában.

A program keretében ingyenesen látogatható egy a vonósnégyes hangszereivel kapcsolatos bemutató Adonyi Iván, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton és Romanek Tihamér jóvoltából. A rendezvényhez kapcsolódóan gyertyafényes vacsorák, vasárnap délután pedig „családi program” is lesz.

Az 5. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a  budapesti Francia Intézet támogatja. Médiapartnerek: Duna Tv, Fehérvári Est, Fidelio Media.

A programot mellékjük.

További felvilágosítás: Károlyi József Alapítvány info@karolyikastely.hu; www.karolyi.org.hu; www.karolyikastely.hu; Tel. 06 21 311 04 26.

Jegyárak: 3 000 Ft (kedvezményes: 2 300 Ft), ill. 7 500 Ft mindhárom koncertre.

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!