Program


Jazzy Tower: Szőke Nikoletta Quartet
2

Jazzy Tower: Szőke Nikoletta Quartet

Szőke Nikoletta Quartet
Jazzy Tower-koncert

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. június 13. szombat, 20:00

Szőke Nikoletta, a Junior Prima-díjas jazzénekesnő 2002-ben kezdte zenei tanulmányait az ismert és elismert magyar jazzénekes, Winand Gábor növendékeként. Alig fél évvel az első énekóra után már a Magyar Rádió 6-os Stúdiójában koncertezett, melyet élőben közvetítettek országszerte. 2005 januárjától klasszikus énekórákat Bikfalvy Júlia tanárnőtől, akinek a szárnyai alól olyan művészek kerültek ki, mint például a világhírű szoprán énekesnő, Rost Andrea. 2005 júliusában megnyerte a mezőny legfiatalabbjaként a híres Montreux Jazz Festival által meghirdetett, többfordulós Shure Montreux Jazz Voice Competition első díját és a közönségdíjat, melyre az egész világról több száz harminc év alatti énekes nevezett. Ennek a győzelemnek köszönhetően 2006 januárjában első magyar énekesként meghívást kapott New Yorkba a 33. IAJE Konferenciára. Itt két sikeres koncertet adott a Hilton New York, valamint a Winton Marsalis vezette Lincoln Center klubjában, a Dizzy's Clubban. 2006-ban Lakatos Ablakos Dezső jazzművészeti ösztöndíjat kapott, melyet évente három, harminc év alatti zenésznek ítélnek oda az egész országból. 2006 júniusában befejezte a konzervatóriumot, ettől kezdve teljesen a zenész létnek szentelte magát. 2008 októberében megjelent debütáló lemeze Golden Earrings címmel a Gramy Records gondozásában, 2009 januárjától pedig már a japán Atelier Sawano művésze, mely kiadó gondozásában megjelent Japánban a második lemeze 2009. január 17-én A Song For You címmel. 2009. március 20-án megjelent Japánban Golden Earrings című lemeze is, majd a két lemez akkora sikert aratott a szigetországban, hogy két hónappal később mindkét korong megjelent az Egyesült Államokban is. 2010-ben kiadója öt lemezre szóló szerződést kötött vele, mely szerződés értelmében megjelent február 26-án Japánban az első lemez, a My Song. Ezzel egy időben meghívást kapott zenekarával, a Szőke Nikoletta Quartettel (melynek tagjai egytől-egyig világszerte elismert mesterei hangszereiknek) Tokyo legpatinásabb klubjától, a Cotton Clubtól lemezbemutató turnéra, ahol hat nagysikerű koncertet adtak. 2010 augusztusában a tízszeres Grammy-díjas világsztárral, Bobby McFerrinnel énekelt duettet a művész budapesti koncertjén, valamint Dés László dalestjén meghívott vendégként a szerző műveit adta elő. 2011 februárjában megjelent negyedik lemeze, a Shape of My Heart. Ez az album a kiadó Best-selling albuma lett 2011-ben. 2012 februárjában megjelent ötödik lemeze Inner Blaze címmel.

Tagok:
Szőke Nikoletta – ének
Szakcsi Lakatos Róbert – zongora
Barcza Horváth József – nagybőgő
Juhász Márton – dobok

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!