Program


GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub - Lanczkor Gábor a Családi tűzfészek

GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub - Lanczkor Gábor a Családi tűzfészek

A GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub a Magvető Caféban vetítéssorozatot indít 2021 őszén. Második alkalommal az AKKEZDET PHIAIval ismertté vált ZÁVADA PÉTER lesz a filmklub vendége, aki AZ ITT ÉLŐ LELKEK NAGY RÉSZE című IGOR ÉS IVAN BUHAROV-filmet hozza magával.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 12. kedd, 18:30

GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub - Závada Péter-est

Vendég: Závada Péter, költő, drámaíró
Film: Igor és Ivan Buharov: Az itt élő lelkek nagy része (színes magyarul beszélő játékfilm, 93 perc, 2016, 16 mm)
Moderátor: Csobánka Zsuzsa Emese és Teszler Tamás

ZÁVADA PÉTER (1982) költő, drámaíró, az Akkezdet Phiai trió tagja, Budapesten él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Mész (versek, 2015), Ahol megszakad (versek, 2012, 2017), Roncs szélárnyékban (versek, 2017), Je suis Amphitryon (a Trafóval közösen, dráma, 2018), Gondoskodás (versek, 2021).

CSOBÁNKA ZSUZSA EMESE író, költő, tanár, Metamorphoses meseterapeuta.

TESZLER TAMÁS szerkesztő, moderátor, filmes rendezvényszervező.

Igor és Ivan Buharov: AZ ITT ÉLŐ LELKEK NAGY RÉSZE
(színes magyarul beszélő játékfilm, 93 perc, 2016, 16 mm)

LEÍRÁS:
Gróf Batthyány Ervin, az anarchizmus tanainak hirdetője, 100 évvel halála után újra feltűnik, hogy még egyszer megkísérelje, elméletei gyakorlati kivitelezését. Felismeri, hogy a világ nem olyan irányba változott, ahogy elképzelte, szinte semmi nem valósult meg az uralomnélküliség utópiájából. Újra reformiskolát alapít, szellemi partnereket toboroz, és elkezdik egy új generáció felnevelését, akik az erőszakra épülő uralmi rendszer helyett, a szolidaritás és az önkéntes összeműködés elvei szerint gondolkodnak. A szabadság és egyenlőség eszménye azonban, csakúgy mint 100 éve, félelmet ébreszt a hatalom korifeusaiban. A gróf és barátai ténykedése, a biztató kezdetet követően, egyre több akadályba ütközik.

STÁB:
Rendezők, forgatókönyv: Igor és Ivan Buharov
Szereplők: Bagdiné Kovács Mária, Durst Péter, Felugossy László, Fátyol Hermina, Gut István, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Horváth László, Kemenesi Judit, Monhor Viktória, Nyitrai Illés, Paizs Miklós, Péva Ibolya, Réti Iringó, Szabó Domokos, Székely Rozi, Tolnai Szabolcs, Török-Illés Orsolya, Ujj Zsuzsi, Vasvári Emese, Vágvölgyi B. András
Operatőr: Rév Marcell
Vágó: Dunai László
Hang: Zányi Tamás
Zene: Gentry Sultan, The Pastorz, Bujdosó János, Horváth László, Ivan Buharov, Jávorka Ádám, Kiss Árpád, Kovács Royal Ferenc, Kovács Gergely, Mészáros Ádám, Paizs Miklós, Porteleki Áron, Shandor Hassan, Vereb Szabolcs, Dolly Rambo, Kerékgyártó Erika, Dr. Kondor, Mr. 4-Oktáv
Producerek: Antal Ilona, Ferenczy Gábor, Hutlassa Tamás, Kemény Ildikó, Kovács Gábor, Mundruczó Kornél, Pataki Ági, Petrányi Viktória, Peták Eleonóra, Rajna Gábor, Sipos Gábor, Stalter Judit, Szekeres Dénes
Gyártásvezető: Ligosztájeva Annamária
Gyártó: Cafe Film, Filmpartners, Focusfox, Laokoon, Pioneer, Proton Cinema

RÉSZLETES FILMKLUBISMERTETŐ:
A grafit szót A. G. Werner német geológus alkotta meg a görög graphó igéből, amely jelentése: ír, rajzol. A grafit mint önkifejezésre alkalmas eszköz pontosan szimbolizálja azt a kétpólusú szellemi tartományt, amely a film és az irodalom szövevényes, egymást kölcsönösen megtermékenyítő intenzív kapcsolatából jön létre. A hagyományteremtő szándékkal induló GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub célja az, hogy a kortárs magyar film és -irodalom szerzőit és műveit összekapcsolva jelen világunk meghatározó kérdéseire keressen válaszokat. Az első vetítéssorozat programját hat markánsan különböző, de a kortárs magyar irodalmat markánsan meg is határozó szerző által választott hat magyar játékfilm alkotja. Az írók és költők minden alkalommal részt vesznek az általuk választott filmet követő beszélgetésen, hogy közvetlen művészeti és társadalmi diskurzus bontakozhasson ki a film, a közvetítő szerző és a közönség között. A nyilvános filmklub helyszínét a Magvető Café biztosítja, amely mind a hazai kulturális életben elfoglalt központi szerepe, mind technika felszereltsége – ízléses és funkcionális belső tere – miatt kitűnően alkalmas arra, hogy a kortárs magyar film és -irodalom színvonalas ápolásának bázisává váljon, és egyúttal közelebb hozza egymáshoz a két művészeti ág közönségét, szélesítve annak érdeklődési körét.

Ajánlatunk


Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!