Program


Esterházy Péter: Hrabal könyve

Esterházy Péter: Hrabal könyve

Az Esterházy Péter: Hrabal könyve alapján készült monodrámát olvassa fel Grisnik Petra a Vallai Kertben

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 23. szombat, 19:00

Kicsit azért szégyelli magát az ember, hogy nem tudja, milyen, amikor az állami rendszámú Lada áll a ház előtt. De azért tudja, hogy milyen a kertvárosi nagycsaládban jelen lévő magány. Hogy nem tudja, milyen feleségnek lenni. De azért érezte már, hogy segítene, de nem tud. Hogy hangosan röhög fel, midőn az Úr megszólítja egy angyalát eképp: Csocsókám. De azért elhiszi, hogy mivel az Úr lát mindent, olyan egyedül van, mint az ujjam.

Amikor egy férfi egy nő szájával (kezével?) szólal meg a könyvében, felherged a feminista: mit tud ez?! Aztán amikor az író úr (Úr ír.) érezhető engesztelési szándékkal mondatja el magáról a szeretett nő szájával (kezével?) azt is, ami egyébként nem nagy dicsőség: a teszetoszaságot, a bőrön át párolgó másnapi szagokat, a tehetetlen dühöt, a szeretetlenséget, a máshol levést, mindent - nős férfiak és férfias nők -, akkor kicsit elszégyelli magát: mit tudok én egy gyerekről?! Pláne négyről.

Naugye.

Ez a világ legegyszerűbb felolvasószínháza. Van egy nő. És van két férfi. És vannak ezek a mondatok. Tessék, felbontom a postám. Csakhogy ezt én írtam. Vissza a feladónak? Ezt az előadást bárhol el lehet játszani. Nem kell hozzá semmi. Csak

egy nő. Meg két férfi.

Éljenek az írók! Úr ír.

Látvány és mindenmás segítség: Badacsonyi Brigitta

Nagy-nagy köszönet Esterházy Péternek, Badacsonyi Briginek, Bérczes Lacinak, Kiss Móninak és az Ördögkatlan Fesztiválnak!

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!